Tiedote
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
ma kesäk. 10 13:14:00 2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.
Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä.
Ruokamatkailukilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä. Vuoden 2019 kilpailu on järjestyksessä kolmas, edelliset kilpailut olivat vuosina 2015 ja 2017.
Ruokamatkailukilpailun 2019 finalistit:
• Herrankukkaro, Villiä ja läheltä - Ruokamatka tarinoiden saaristoon Naantalin Rymättylässä
• Okkolan lomamökit ja Ravintola Niinipuu, Puumala, Emännän piirakkapaja – karjalan-, mustikka- ja puolukkapiirakoiden leivontaa maalaistalon tuvassa
• Harriniva Oy/ Torassieppi, Lappish Food Experience & How to be Local, ruoan valmistus ohjatusti avotulella Muoniossa
• Heather’s Helsinki, Fork in Hand -ruokakävely, joka sisältää tietämystä ja maistelua suomalaisesta ruokakulttuurista, perinteistä ja historiasta
• Retkipaikka, Wine in the Woods, erilainen viini-tasting Nuuksion metsässä
• Koe Meidän Tampere, tamperelaisten yrittäjien yhteistyöverkosto (paketointi): hotellihuone, sauna, alkudrinkit ja ravintolaruokailu, yökerho
• Keimiön Koukkaus, Illallinen shamaanin tapaan Muoniossa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston katveessa
• Smaku, Smaku Events Oy, porvoolainen ruokatapahtuma – maisteluannoksia tarjolla ravintoloissa kahden viikon ajan. Tapahtuma huipentuu yhteiseen ruokajuhlaan.
• Saimaa Gastronomy -ruokaviikonloput, neljän yrityksen yhteistyöverkosto (Hotelli Punkaharju, Sahalahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin kartano)
Ruokamatkailukilpailu liittyy Hungry for Finland (H4F) -ruokamatkailun tuotteistamishankkeeseen (EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahasto). Hanketta ja kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.
Lisätietoja, arviointiraadin jäsenet:
Ruokamatkailun projektipäällikkö Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, kristiina.havas@haaga-helia.fi, puh. 0500 688 332 www.hungryforfinland.fi
Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija, maa- ja metsätalousministeriö, kirsi.viljanen@mmm.fi, puh. 040 509 8986
Terhi Hook, kehittämispäällikkö, Visit Finland (Business Finland Oy), terhi.hook@businessfinland.fi, puh. 050 597 0999
Mariaana Nelimarkka, olut- ja ruokatoimittaja, mariaana.nelimarkka@gmail.com, puh. 050 548 9999
Päivi Töyli, projektipäällikkö, Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke, Turun yliopiston Brahea-keskus, paivi.toyli@utu.fi , puh. 040 189 1929,
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Kaupungit ja kunnat
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...
Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous
Helsingin Eiranrantaa ja Kaivopuiston rantatien aluetta suositellaan matkailullisena käyntikohteena
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 13.06.2017
Helsingin Kaivopuiston rantatien ja Eiranrannan alueelle tullaan yleensä houkuttelevan maiseman, meren ja ulkoilun sekä kahvilapalveluiden johdosta. Alueen houkuttelevuutta lisäävät puistot, miljöö ja hyvä tunnelma. Yli puolet vierailijoista käyvät alueella usein, vähintään 10 kertaa vuodessa. Tämä tuli esille Haaga-Helian tekemässä tutkimuksessa, jossa selvitettiin muun muassa tutkimusalueen veto...
Smart and International Porvoo 9.11.2016 - elämyksellinen iltapäivä, jossa kehitetään Porvoon Länsirantaa
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 08.11.2016
Haaga-Helian Porvoo Campus järjestää yhteistyössä Point Collegen kanssa keskiviikkona 9.11.2016 klo 14.00–16.30 elämyksellisen yleisölle avoimen iltapäivän, jossa kuullaan inspiroivia puheenvuoroja, verkostoidutaan ja osallistutaan Porvoon Länsirannan kehittämiseen. Tilaisuus pidetään Haaga-Helian Porvoo Campuksen aulassa. Media on tervetullut tilaisuuteen.Innovatiivisia puhujia, Porvoon Länsirann...