
Tiedote
Vuoden Restonomi 2018 on Mikko Pölkki
ma 28. tammikuuta 2019 09.55.00
Vuoden Restonomi 2018, Roya International Dubain konsultti Mikko Pölkki, on järjestyksessään 18. Vuoden Restonomi. Arvonimi luovutettiin Mikko Pölkille Haagan restonomiopiskelijoiden yhdistyksen Pore ry:n juhlagaalassa lauantaina 26.1.2019.
Vuoden Restonomi -palkinto on kunniamaininta Haaga-Heliasta valmistuneelle restonomille, joka on innovatiivisuudellaan ja esimerkillisyydellään viitoittanut tietä tuleville restonomeille. Valinnan tekevät Haagan Restonomit, joka on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Haagan restonomikampukselta valmistuneiden restonomien taustayhteisö.
Mikko Pölkki on rakentanut johdonmukaisesti uraansa ammattikeittiössä jo opiskeluajoista lähtien. Uran varrelle mahtuvat muun muassa opintojen aikana harjoittelujakso 7 tähden Burj Al Arab hotellissa Dubaissa, Pariisin Eiffel-tornin Jules Verne ravintolan avauskokoonpanossa toimiminen yhdessä Alain Ducassen kanssa, sekä keittiöpäällikkyys Mange Sud ravintolassa Helsingissä, joka kaksinkertaisti Mikon johdolla ruokamyynnin tuotot. Vuodesta 2012 lähtien Mikko on toiminut Dubain World Trade Centerissä Executive Sous Chef positiossa. WTC Dubai vastaanottaa vuosittain lähes 3 miljoonaa vierasta ja tarjoilee miljoona ateriaa. Tässä toimessaan Mikko on myös avannut ovia Haagan restonomikampuksen opiskelijoille työharjoitteluihin Dubaissa. Viimeisimmän urasteppinsä Mikko otti joulukuussa 2017, siirtyessään arvostettuun Hospitality-alan konsultointiyritykseen Roay Internationaliin konsultiksi. Konsulttina Mikon tehtävinä on kehittää omistajien ja kiinteistökehittäjien kanssa rakenteilla olevien hotellien suunnitelmia sisustuksesta välinehankintoihin. Lisäksi hän auttaa asiakkaitaan kokonaisvaltaisessa ravintolastrategian suunnittelussa ja sopivien yhteistyökumppanien valinnassa.
Vuoden Restonomi -kunniamaininnan aiemmin saaneita henkilöitä ovat mm. McDonald's Finlandin HR-johtaja Maarit Latvala, Tapahtumahotelli Huoneen perustaja ja omistaja Evon Söderlund, ravintoloitsija Ville Relander sekä Aurinkomatkat – Suntours Oy: n toimitusjohtaja Timo Kousa.
Haaga-Helian Haagan restonomikampus on Suomen suurin restonomikouluttaja ja se on tarjonnut hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdon koulutusta vuodesta 1969. Restonomi-tutkintonimike otettiin käyttöön vuonna 1982.
Lisätietoja:
koulutusohjelmajohtaja Risto Karmavuo, Haagan restonomikampus, Haaga-Helia amk, +358 400 538 740, risto.karmavuo@haaga-helia.fi
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Vuoden Restonomi 2018 on Mikko Pölkki
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 28.01.2019
Vuoden Restonomi 2018, Roya International Dubain konsultti Mikko Pölkki, on järjestyksessään 18. Vuoden Restonomi. Arvonimi luovutettiin Mikko Pölkille Haagan restonomiopiskelijoiden yhdistyksen Pore ry:n juhlagaalassa lauantaina 26.1.2019.Vuoden Restonomi -palkinto on kunniamaininta Haaga-Heliasta valmistuneelle restonomille, joka on innovatiivisuudellaan ja esimerkillisyydellään viitoittanut tie...
Yhdessä tekoja – ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.11.2018
Matkailija syö useita kertoja päivässä ja ruoka on tutkitusti keskeinen elementti matkakokemuksessa. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, jopa elämykset saavat matkailijan hymyilemään, tekemään uusintaostoksia ja jakamaan kokemuksia sosiaalisessa mediassa. Ruokakokemuksen myötä matkailija tutustuu paikalliseen elämäntapaan, kulttuuriin ja perinteisiin, lähiruokaan ja luonnonantimiin. R...
Tutkimus: Logistiikka luomun suoramyynnin esteenä
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 05.06.2018
Kasvavan kysynnän vuoksi luomutuotanto lisääntyy, joten myös luomutuotteiden suoramyynnistä tulee entistä kannattavampaa. Tuottajien entistä paremmalla yhteistyöllä voitaisiin tuotteet toimittaa suoraan ravintoloille, jolloin toiminta on vieläkin taloudellisempaa ja ekologisempaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa tehdyn luomutuotteiden suoramyynnin kehittäminen ravintoloihin -tutkimuksen tuloksis...