• Tiedotteet
  • Kuvat ja logot
  • Graafinen ohjeistus
  • Yhteyshenkilöt

Tiedote

Tutkimus: Logistiikka luomun suoramyynnin esteenä

ti kesäk. 05 13:27:00 2018


Kasvavan kysynnän vuoksi luomutuotanto lisääntyy, joten myös luomutuotteiden suoramyynnistä tulee entistä kannattavampaa. Tuottajien entistä paremmalla yhteistyöllä voitaisiin tuotteet toimittaa suoraan ravintoloille, jolloin toiminta on vieläkin taloudellisempaa ja ekologisempaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa tehdyn luomutuotteiden suoramyynnin kehittäminen ravintoloihin -tutkimuksen tuloksissa korostui alan eri toimijoiden yhteistyön puute. 

Yhteistyötä voitaisiin lisätä esimerkiksi yhteisillä tapahtumilla, johon luomutuottajia sekä ravintoloiden henkilökuntaa kokoontuisi verkostoitumaan ja yhteiskehittämään toimintaansa. Logistiikka koettiin muutenkin esteeksi luomun suoramyynnille. Pienten toimijoiden yhteistyöllä voitaisiin koota useamman tuottajan tuotteet yhteen ja sieltä toimittaa ravintoloille, todettiin opinnäytetyössä.

Luomun etu menetetään, jos pieniä määriä tuotteita kuljetetaan pitkiä matkoja. Tästä aiheutuu myös kustannuksia, jotka vaikuttavat kannattavuuteen. Opinnäytetyössä tutkittiin luomutuotteiden suoramyynnin kehittämistä ravintoloihin. Tutkimuksessa selvitettiin Etelä-Suomen luomutuottajien mielipiteitä suoramyyntiin ja luomualan kehittämiseen. Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää myös tavanomaisen tuotannon suoramyynnin kehittämiseen.

Tutkimus toteutettiin keväällä 2018. 

Lisätietoja
Jasmin Määttä, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, opiskelija, jasmin.maatta@hotmail.com puh. 0452323321
Saija Laitinen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, lehtori, saija.laitinen@haaga-helia.fi puh. 0503100633
Jaakko Nuutila, Luonnonvarakeskus, tutkija, jaakko.nuutila@luke.fi puh. 0456504970

 

Jaa tuttavalle:

Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet

Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019

Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...

Ruoka ja elintarvikkeet Matkailu

Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019

Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...

Ruoka ja elintarvikkeet Talous Koulutus

Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019

Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...

Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous

Yhteyshenkilöt

Teemu Kokko
Teemu Kokko
rehtori, toimitusjohtaja
050 555 1131
grrzh.xbxxb@unntn-uryvn.sv
Ari Nevalainen
Ari Nevalainen
viestintäpäällikkö
040 4887 008
nev.arinynvara@unntn-uryvn.sv

© Koodiviidakko Oy 2017

Powered by ePressi & Sivuviidakko