Tiedote
Haaga-Helian Porvoon kampuksen joukkue Suomen mestariksi RESTO2018-kisoissa
ma maalisk. 26 09:19:00 2018
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Porvoon kampuksen joukkue Urban Borgå selvisi ylivoimaiseksi voittajaksi restonomiopiskelijoiden kansallisessa RESTO2018-tietotaitokilpailussa perjantaina 22.3. Helsingissä. Porvoon kampuksen voitokkaaseen tiimiin kuuluivat Anna Katariina Luoma, Hanna Schroderus, Kimmel Levonen ja Asser Pulska. He toivat ensimmäistä kertaa Haaga-Helialle Suomen mestaruuden tässä matkailualan perinteikkäässä kilpailussa.
Kaksipäiväisessä RESTO2018-kilpailussa oli edustettuina yksitoista restonomikoulutusta tarjoavaa ammattikorkeakoulua ympäri Suomea. Ylituomari Kaija Meriläinen mainitsi kisan palkintogaalassa, että Haaga-Helian Porvoon joukkue Urban Borgå nousi selkeäksi Suomen mestariksi tässä kilpailussa. Joukkueen piste-ero toiseksi tulleeseen Kajaanin AMK:n joukkueeseen oli peräti 14 pistettä, kun maksimipisteet olivat 100. Kolmas sija meni Seinäjoen AMK:n joukkueelle.
Jo vuodesta 2002 pidettyä RESTO-kilpailua isännöi tänä vuonna Laurea-ammattikorkeakoulun Leppävaaran kampus. Kilpailun teemoja olivat pääkaupunkiseutu – Urban Port, vastuullisuus, kestävä matkailu ja lähiruoka. Tällä kertaa kilpailutehtävät painottuivat erityisesti ravintola-alaan ja henkilöstöhallintoon. Tehtävissä joukkueiden piti mm. kalustaa ammattikeittiö, laatia hiiligrilliin perustuva ruokalista uudelle bistrolle, miettiä keinoja houkutella lisää työntekijöitä matkailualalle sekä miettiä konkreettisia tapoja vähentää tilausravintolan hävikkiä.
Lisätietoja
Haaga-Helian Porvoon kampuksen kisajoukkueen valmentajat
lehtori Päivi Forsblom (paivi.forsblom@haaga-helia.fi)
lehtori Antti Petteri Kurhinen (antti.kurhinen@haaga-helia.fi)
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...
Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019
Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...
Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous