Tiedote
Maailmalla herätty Suomeen - ruokamatkailustrategian jalkautus koottu julkaisuksi
ke syysk. 27 11:05:00 2017
Suomen ensimmäinen Ruokamatkailustrategia 2015-2020 laadittiin laajapohjaisessa yhteistyössä. Mukana olivat Visit Finland (Finpro), maa- ja metsätalousministeriö, useat muut tahot ja ennen kaikkea tietysti yrittäjät.
Strategian valmistuttua sitä on jalkautettu aktiivisesti eri puolilla Suomea järjestetyissä ruokamatkailun työpajoissa (13). Samalla ruokamatkailun kehittämiseen on saatu arvokasta palautetta, kehittämisideoita ja näkökulmia etenkin yrittäjiltä, mutta myös muilta mukana olleilta, muun muassa matkailun alueellisilta toimijoilta. Ruokamatkailustrategian jalkautusprojektin toimenpiteet, työkalut, tuotokset (mm markkinointimateriaalia), tulokset ym. ovat sähköisenä julkaisuna kaikkien hyödynnettävissä osoitteessa http://hungryforfinland.fi/ruokamatkailun-julkaisu-2017
Ruokamatkailustrategian jalkautushankkeen rahoittajina toimivat Maaseutuvirasto (MAVI / MMM) ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Hanketta koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.
Ruokamatkailustrategiamme on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta. Maailman Matkailujärjestö UNWTO on tuottanut Ruokamatkailujulkaisun, Second Global Report on Gastronomy Tourism, johon Suomi laati oman osuutensa UNWTO:n pyynnöstä.
Ruokamatkailu elämykselliseksi osaksi Suomen matkailumaakuvaa
Ruokamatkailu on keskeinen matkailun kehittämiskohde maailmanlaajuisesti. Kilpailukyvyn takia sen tulee olla sitä myös Suomessa. Suomi on saanut kansainvälisissä medioissa nostetta. Ruoan takia valitaan myös matkakohteita. Matkailija tulee yllättää positiivisesti ruoan suhteen. Hallituksen puoliväliriihessä osoitettu lisämääräraha tehostaa ruokamatkailun kehittämistä sekä markkinointia ja myyntiä.
Ruokamatkailukohteen vetovoimaa lisää kiinnostava tarina. Tarina, joka on mieleenpainuva sekä kumpuaa kohteen todellisuudesta ja mielikuvista lisää paikan ja elämyksen arvoa. Opetus- ja kulttuuriministeriö onkin myöntänyt Haaga-Helia ammattikorkeakoululle määrärahan ruokamatkailun tarinallistamiseen.
Lisätietoja: Ruokamatkailun projektipäällikkö Kristiina Havas, kristiina.havas@haaga-helia.fi, puh. 0500 688332
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...
Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019
Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...
Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous