• Tiedotteet
  • Kuvat ja logot
  • Graafinen ohjeistus
  • Yhteyshenkilöt

Tiedote

Käsikirja vieraanvaraisuuden tuoman voimavaran hyödyntämiseen ruokamatkailuyrityksissä

ti heinäk. 04 11:00:00 2017

”Voimaannuttava vieraanvaraisuus – käsikirja vieraanvaraisen palvelukulttuurin rakentamiseen” on opinnäytetyön tuloksena syntynyt tehtäväkirja. Kirja kannustaa vinkkien, pohdintojen ja tehtävien avulla ruokamatkailuyrityksiä kehittämään toimintaansa rohkeasti kokeillen kohti vieraanvaraista palvelukulttuuria.

Vieraanvaraisuusalalla tyytyväiset asiakkaat ovat kaiken toiminnan perusta. Palvelulla ja asiakaskokemuksilla on huomattava merkitys menestyvän ruokamatkailuyrityksen toiminnassa. Käsikirjassa kuvataan yrityskulttuurin merkitystä vieraanvaraisen palvelun alustana. Yrityskulttuuri ohjaa yrityksen toimintatapoja, eikä sitä voi kopioida. Se on yrityksen erottumistekijä. Kun henkilöstö tietää, miksi toimitaan kuten toimitaan, välittyy yrityskulttuuri asiakkaalle paikan ilmapiirinä.

Käsikirjan tehtävien ja vinkkien avulla ruokamatkailuyrityksen henkilöstö voi yhdessä pohtia vieraanvaraisuuden ulottuvuuksia ja kehittää oman yrityksen toimintaa konkreettisia kehitysideoita kokeillen. Käsikirjassa paneudutaan myös uuden tulokkaan valintaan ja vastaanottamiseen sekä ryhmähengen luomiseen ja jatkuvaan kehittymiseen.

Ruokamatkailijat haluavat olla osallisena rakentamassa omia kokemuksiaan. Harjoituksissa pohditaan asiakasryhmien odotuksia ja miten niihin vastataan. Käsikirja korostaa, että vieraanvaraisuus on vuorovaikutusta ihmisten välillä ja tavoitteena on asiakkaan odotusten ylittäminen.

Vieraanvaraisen palvelukulttuurin rakentamisessa yhteinen päämäärä on välttämätön, jotta kaikki ovat matkalla samaan suuntaan. Käsikirja kannustaa asettamaan konkreettisia tavoitteita, joiden avulla voidaan rakentaa vieraanvarainen palvelukulttuuri. Kirjan vinkkejä ja tehtäviä voivat soveltaa kaikenkokoiset ruokamatkailuyritykset, joiden tavoitteena on tuottaa asiakkaille ainutlaatuisia elämyksiä.

Opinnäytetyön toimeksiantaja oli RUOKA&MATKAILU -hanke ja sen tekijä Tiina Ratalahti opiskelee Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmassa.

Opinnäytetyö ja sen liitteenä oleva käsikirja, ovat luettavissa osoitteessa:

http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017060612553.

                                 

Lisätietoja

Tiina Ratalahti, opinnäytetyön tekijä, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

tratalahti@gmail.com, puh. 040 779 3823  

 

Ohjaaja: Kristiina Adamsson, lehtori, RUOKA&MATKAILU -hankkeen koordinoija, Haaga-Helia

ammattikorkeakoulu

kristiina.adamsson@haaga-helia.fi, puh. 040 488 7595

Jaa tuttavalle:

Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet

Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019

Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...

Ruoka ja elintarvikkeet Matkailu

Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019

Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...

Ruoka ja elintarvikkeet Talous Koulutus

Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019

Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...

Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous

Yhteyshenkilöt

Teemu Kokko
Teemu Kokko
rehtori, toimitusjohtaja
050 555 1131
grrzh.xbxxb@unntn-uryvn.sv
Ari Nevalainen
Ari Nevalainen
viestintäpäällikkö
040 4887 008
nev.arinynvara@unntn-uryvn.sv

© Koodiviidakko Oy 2017

Powered by ePressi & Sivuviidakko