Tiedote
Käsikirja vieraanvaraisuuden tuoman voimavaran hyödyntämiseen ruokamatkailuyrityksissä
ti heinäk. 04 11:00:00 2017
”Voimaannuttava vieraanvaraisuus – käsikirja vieraanvaraisen palvelukulttuurin rakentamiseen” on opinnäytetyön tuloksena syntynyt tehtäväkirja. Kirja kannustaa vinkkien, pohdintojen ja tehtävien avulla ruokamatkailuyrityksiä kehittämään toimintaansa rohkeasti kokeillen kohti vieraanvaraista palvelukulttuuria.
Vieraanvaraisuusalalla tyytyväiset asiakkaat ovat kaiken toiminnan perusta. Palvelulla ja asiakaskokemuksilla on huomattava merkitys menestyvän ruokamatkailuyrityksen toiminnassa. Käsikirjassa kuvataan yrityskulttuurin merkitystä vieraanvaraisen palvelun alustana. Yrityskulttuuri ohjaa yrityksen toimintatapoja, eikä sitä voi kopioida. Se on yrityksen erottumistekijä. Kun henkilöstö tietää, miksi toimitaan kuten toimitaan, välittyy yrityskulttuuri asiakkaalle paikan ilmapiirinä.
Käsikirjan tehtävien ja vinkkien avulla ruokamatkailuyrityksen henkilöstö voi yhdessä pohtia vieraanvaraisuuden ulottuvuuksia ja kehittää oman yrityksen toimintaa konkreettisia kehitysideoita kokeillen. Käsikirjassa paneudutaan myös uuden tulokkaan valintaan ja vastaanottamiseen sekä ryhmähengen luomiseen ja jatkuvaan kehittymiseen.
Ruokamatkailijat haluavat olla osallisena rakentamassa omia kokemuksiaan. Harjoituksissa pohditaan asiakasryhmien odotuksia ja miten niihin vastataan. Käsikirja korostaa, että vieraanvaraisuus on vuorovaikutusta ihmisten välillä ja tavoitteena on asiakkaan odotusten ylittäminen.
Vieraanvaraisen palvelukulttuurin rakentamisessa yhteinen päämäärä on välttämätön, jotta kaikki ovat matkalla samaan suuntaan. Käsikirja kannustaa asettamaan konkreettisia tavoitteita, joiden avulla voidaan rakentaa vieraanvarainen palvelukulttuuri. Kirjan vinkkejä ja tehtäviä voivat soveltaa kaikenkokoiset ruokamatkailuyritykset, joiden tavoitteena on tuottaa asiakkaille ainutlaatuisia elämyksiä.
Opinnäytetyön toimeksiantaja oli RUOKA&MATKAILU -hanke ja sen tekijä Tiina Ratalahti opiskelee Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmassa.
Opinnäytetyö ja sen liitteenä oleva käsikirja, ovat luettavissa osoitteessa:
http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017060612553.
Lisätietoja
Tiina Ratalahti, opinnäytetyön tekijä, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
tratalahti@gmail.com, puh. 040 779 3823
Ohjaaja: Kristiina Adamsson, lehtori, RUOKA&MATKAILU -hankkeen koordinoija, Haaga-Helia
ammattikorkeakoulu
kristiina.adamsson@haaga-helia.fi, puh. 040 488 7595
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...
Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019
Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...
Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous