Tiedote
Helsingin Eiranrantaa ja Kaivopuiston rantatien aluetta suositellaan matkailullisena käyntikohteena
ti kesäk. 13 12:34:00 2017
Helsingin Kaivopuiston rantatien ja Eiranrannan alueelle tullaan yleensä houkuttelevan maiseman, meren ja ulkoilun sekä kahvilapalveluiden johdosta. Alueen houkuttelevuutta lisäävät puistot, miljöö ja hyvä tunnelma. Yli puolet vierailijoista käyvät alueella usein, vähintään 10 kertaa vuodessa. Tämä tuli esille Haaga-Helian tekemässä tutkimuksessa, jossa selvitettiin muun muassa tutkimusalueen vetovoimatekijöitä, matkailijaprofiilia ja alueen kiinnostavuutta käyntikohteena.
Eiranrannan ja Kaivopuiston rantatien alueen vahvuudeksi nousevat viihtyisyys, imago, tunnelma ja liikkuminen alueella. Eiranranta ja Kaivopuiston rantatie koetaan yleisesti houkuttelevana alueena. Asteikolla 1-5, houkuttelevuuden keskiarvoksi tulee 4,3.
Eiranrantaa ja Kaivopuiston rantatien aluetta suositellaan yleisesti matkailullisena käyntikohteena: 86 prosenttia haastateltavista matkailijoista suosittelee aluetta erittäin tai melko todennäköisesti.
Vaikka alueella toimii jo nyt useita kahviloita ja ravintoloita, alueelle halutaan vielä lisää ja laadukkaampia palveluja, esimerkiksi jäätelökioskeja, kahviloita ja anniskeluravintoloita. Myös alueen siisteyteen ja alueella liikkumiseen halutaan parannusta.
Haastateltavista kahdeksan kymmenestä oli käynyt alueen ravintolassa viimeisen vuoden aikana. Yleisimmin oli käyty Cafe Carusellissa, Cafe Ursulassa ja Löylyssä sekä Mattolaiturissa. Kolme tärkeintä ravintolan valintatekijää ovat ravintolan sijainti, terassi ja hyvät näkymät tai maisemat. Ruoan laatu nousi 4. sijalle. Tyypillisesti rahaa käytetään ravintola- ja kahvilapalveluiden ostoon yhdellä asiointikerralla noin 15 euroa henkilöä kohden. Kokonaismielikuvassa ravintoloista arvostetuimmaksi nousevat ravintola Saari ja Löyly Helsinki. Kolmanneksi parhaaksi tulee Mattolaituri.
Tietoja tutkimuksesta
Eiranrannan ja Kaivopuiston rantatien matkailu- ja ravintolatutkimus 2017 –tutkimuksen toteutti Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Tutkimus selvittää tutkimusalueen matkailijoilta syyt saapua alueelle, vetovoimatekijöitä, käyntiuseutta, matkailijaprofiilia, asiakaskokemusta ja alueen kiinnostavuutta käyntikohteena. Matkailijahaastattelut tehtiin toukokuun alussa (n=143). Tutkimus on suunniteltu seurantatutkimukseksi, se uusitaan 1-2 vuoden välein.
Lisätietoja tutkimuksesta Petteri Ohtonen, petteri.ohtonen@haaga-helia.fi (040 826 8183) ja Timo Moilanen, timo.moilanen@haaga-helia.fi (050 310 0713).
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet
Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailu käynnistyi
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 12.12.2019
Haaga-Helian ja MMA:n järjestämään Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailuun voi osallistua 11.12.2019–30.1.2020.
Kilpailun tarkoitus on palvella yrityksen myynnin kehittämistä ja parantaa suomalaista myyntiosaamista laajemminkin. Jokainen osallistuva yritys saa ilmaisen vertailuraportin, jossa myynnin osa-alueita verrataan muihin yrityksiin.
Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa a...
Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019
Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...
Haaga-Helialle Guinnessin maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 14.11.2019
Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019.Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin...