Tiedote
Suomen ensimmäisen ruokamatkailukilpailun satoa: suomalaisesta ruoasta ollaan ylpeitä
pe huhtik. 29 14:30:00 2016
Suomalainen ruoka kiinnostaa, se on yllättävää, maistuvaa ja elämyksellistä. Juuri valmistuneessa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opinnäytetyössä on nostettu esiin osallistujien mainitsemia oivalluksia ja hyviä käytänteitä, joita voidaan käyttää hyödyksi Suomen ruokamatkailun kehittämisessä.
Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2015. Kilpailuun osallistui yhteensä 77 ruokamatkailutuotetta eri puolilta Suomea. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Visit Finlandin, työ- ja elinkeinoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Haaga-Helian kanssa.
Opiskelija Saara Linna on opinnäytetyössään hyödyntänyt Suomen ensimmäisen ruokamatkailukilpailun osallistujien kilpailulomakkeita. Opinnäytetyö tehtiin toimeksiantona RUOKA&MATKAILU -hankkeelle, joka on hanke ruokamatkailun kehittämiseksi Suomessa.
Kilpailuvastauksissa nousi esiin osallistujien ylpeys omista tuotteistaan, ja he hyödynsivät kekseliäästi paikallisia raaka-aineita, lähialueen yrityksiä, sekä toiminta-alueensa ympäristölle ominaisia piirteitä ruokamatkailutuotteissaan. Yritykset ja yhteisöt halusivat tuottaa matkailijoille aidon ja osallistavan ruokaelämyksen. ”Yhteistyössä on voimaa!”, todettiin useammankin osallistujan toimesta. Tuotteet ovat räätälöitävissä monenlaisille asiakasryhmille sopiviksi, eikä tarkkoja kohderyhmiä ole määritelty.
Ruokamatkailu on tärkeä kehittämisen kohde Suomessa. Parhaimmillaan ruokamatkailu vahvistaa alueen identiteettiä, tuottaa matkailijoille elämyksiä, tukee paikallisia yrityksiä ja lisää matkailua isojen kaupunkien ulkopuolelle.
Opinnäytetyö on luettavissa osoitteessa http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201604224857.
Lisätietoja:
Saara Linna, saara.linna@haaga-helia.fi, 040 7517 957
Kristiina Adamsson, Haaga-Helia, lehtori. kristiina.adamsson@haaga-helia.fi, 040 4887595
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...
Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019
Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...
Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous