Tiedote
Ruokajournalismin koulutus saa jatkoa huhtikuussa
ma helmik. 08 10:00:00 2016
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Sanoma Media Finland tuottavat yhdessä jo toisen ruokajournalismin maksullisen opintokokonaisuuden huhti-toukokuussa 2016. Uutuutena mukana on podcast- ja videotyöpaja.
“Viime syksyn koulutukseen pääsi mukaan alle puolet halukkaista ja kyselyjä jatkosta on tullut paljon. Tuleva toteutus sisältää syksyltä tuttuja osia, mutta myös ihan uutta”, lupaa journalismin koulutusohjelman johtaja Anne Leppäjärvi.
Uutta ovat esimerkiksi podcastit.
”Podcastit ovat tämän ajan blogeja. Amerikassa verkkoon ladattavia puheohjelmia ja audiotarinoita tekevät niin isot mediatalot kuin yksityishenkilötkin ja kysyntä on kasvanut valtavasti. Suomessakin heräillään podcastingin tarjoamiin mahdollisuuksiin ja ruokajournalismi sopii ääneen pohjautuvaan tarinankerrontaan erinomaisesti”, kertoo Pauliina Siniauer, joka on opintokokonaisuuden vastuuopettaja.
“Koko opettajakaarti edustaa vahvaa alan osaamista: mukana on niin Suomen parhaita ruokatoimittajia kuin elintarvikealan asiantuntijoita sekä sosiaalisen median ja kuvaamisen ammattilaisia”, iloitsee Sanoma Media Finlandin ruokatoimituksen esimies ja Glorian Ruoka & Viinin päätoimittaja Sanna Maskulin.
Mukana ovat myös Sanoma Lifestylen ruokatoimituksen ruokatoimittaja Christina Aaltio, Helsingin Sanomien ruokasivujen tuottaja Katja Bäcksbacka, Sanoma Studion päällikkö Anna Huovinen, vapaa kirjoittaja Hanna Jensen, Haaga-Helian journalismin lehtori Miisa Jääskeläinen, ruoka- ja viinikirjoittaja Arto Koskelo, Helsingin Sanomien toimittaja ja ravintolakriitikko Teemu Luukka, Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimittaja Minna Nalbantoglu, Glorian Ruoka & Viinin tuottaja Katja Nordlund sekä Docventuresin sometuottaja Janne Sarja.
Opintokokonaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, joilla on jo taustaa journalistisesta työstä tai ruokakirjoittamisesta. Tavoitteena on, että osanottajat pääsevät hiomaan ideoistaan julkaisuvalmista sisältöä.
"Kurssilaiset saavat kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, miten hyvät ruokajutut syntyvät ja mitä kaikkea ruokajournalismi voi olla", Siniauer tiivistää.
Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa ja se käynnistyy maanantaina 4.4.2016. Opintokokonaisuus koostuu seitsemästä luennosta ja neljästä workshopista. Koulutus tapahtuu Helsingissä eri pisteissä. Koko koulutuksen hinta on 1370 e (sis. alv 24 %).
Syksyllä 2015 järjestetty koulutus oli lajiaan Euroopan ensimmäinen.
Hakuohjeet:
Kevään 2016 opintokokonaisuuteen valitaan 20 opiskelijaa motivaatiokirjeen perusteella.
Hakuaika on käynnissä ja päättyy tiistaina 1.3.2016 klo 16. Valitut saavat tiedon perjantaihin 4.4.2016 mennessä.
Motivaatiokirje on vapaamuotoinen, yhden sivun mittainen teksti, jossa hakija kertoo suhteestaan ruokaan, journalismiin ja ruokajournalismiin:
- mitä teet tällä hetkellä
- miksi haet tähän ohjelmaan
- miten aiot hyödyntää koulutusta.
Opiskelijavalintaan vaikuttavat hakijan motivaatio ja valmiudet sekä tavoitteiden konkreettisuus.
Liitä kirjeeseen yhteystietosi (postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).
Lähetä hakemuksesi osoitteella info.asto@haaga-helia.fi ja merkitse aihekenttään "Ruokajournalismi2016".
Lisätietoja:
Koulutuksen tuottajat
Anne Leppäjärvi, puh. 040 488 7525, anne.leppajarvi@haaga-helia.fi
Pauliina Siniauer, puh. 040 653 8710, siniauer@gmail.com
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...
Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019
Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...
Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous