Tiedote
Ruokaa saunaelämyksen tueksi
ke jouluk. 02 17:38:00 2015
Jotta saunaelämyksestä tulee unohtumaton, se vaatii tuekseen maistuvaa ruokaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelija on kehittänyt Suomen ruokamatkailua suunnittelemalla saunaruokatuotteita.
Haaga-Helian opiskelija Marilla Happonen on tehnyt opinnäytetyön saunaruokatuotteista. Työssä esitellään kolme saunaruokakokonaisuutta, jotka on suunniteltu saunaelämyksiä ja -palveluita tarjovien yritysten käyttöön.
Kullakin saunaruokakokonaisuudella on oma teemansa, joka on käytettävissä sellaisenaan tai muokattavissa toimijalle sopivaan muotoon. Teemat ovat nimeltään Katuruoan innoittamaa – helppoa syötävää, Perinteisiä makuja – paluu lapsuuden makumaailmoihin ja Villisti hyvää – viimeisimpien trendien mukaisia herkkuja. Teemakokonaisuuksiin sisältyy alkujuoma, saunan aikana nautittava kevyt suolapala sekä täyttävämpi ateria ja pieni jälkiruoka saunan jälkeen. Ruokatuotteissa painottuvat monipuolinen lähiruoka sekä luonnosta saatavat raaka-aineet.
Tyhjällä vatsalla saunominen on epämukavaa
Opinnäytetyön perustana on ajatus siitä, että unohtumaton saunaelämys vaatiin tuekseen maistuvaa ruokaa.
”Tyhjällä vatsalla saunominen on epämukavaa”, toteaa Sauna from Finland järjestön toiminnanjohtaja Carita Harju.
Opinnäytetyö on toteutettu RUOKA & MATKAILU -hankkeelle, joka on laatinut Suomen ensimmäisen ruokamatkailustrategian. Vuosille 2015–2020 suunniteltu strategia kehittää Suomesta kansainvälisesti tunnettua ruokamatkailumaata. Ruoka- ja hyvinvointimatkailun näkökulmasta sauna on yksi Suomen parhaimmista matkailutuotteista, sillä se kuuluu olennaisesti suomalaiseen identiteettiin. Keskeistä saunaelämyksessä on myös maistuva ruoka.
Opinnäytetyö on luettavissa osoitteessa http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015112617888
Lisätietoja:
Marilla Happonen, marilla.happponen@gmail.com, puh. 050 919 6525
Kristiina Adamsson, Haaga-Helia, kristiina.adamsson@haaga-helia.fi, puh. 040 488 7595
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...
Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019
Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...
Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous