Tiedote
Ensimmäinen ruokajournalistien koulutus alkaa syyskuussa
to elok. 20 14:15:00 2015
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Sanoma Media Finland järjestävät yhdessä Suomen ensimmäisen ruokajournalismin opintokokonaisuuden syksyllä 2015.
“Opintokokonaisuus on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo taustaa journalistisesta työstä tai ruokakirjoittamisesta. Tavoitteena on, että osanottajat pääsevät hiomaan ideoistaan julkaisuvalmista sisältöä”, kertoo journalismin koulutusohjelman johtaja Anne Leppäjärvi.
Kokonaisuuden on suunnitellut HaagaHelian ja Sanoma Media Finlandin kanssa yhteistyössä Radio Helsingistä ja Nyt-liitteestä tuttu toimittaja Pauliina Siniauer, joka on viimeisen vuoden ajan tehnyt tutkimusta ruokajournalismista Freie Universitätissä Berliinissä.
Koko luennoitsijakaarti edustaa vahvaa alan osaamista.
“Mukana on niin Suomen parhaita ruokakirjoittajia kuin sosiaalisen median ja kuvaamisen ammattilaisia. Tutkivan ruokajournalismin iltaan saapuu Ruotsista palkittu journalisti ja kirjailija Mats-Eric Nilsson, jonka teokset elintarviketeollisuudesta ja pakkausmerkinnöistä ovat muuttaneet ruotsalaisten kulutustottumuksia. Nilsson on luvannut kertoa työtavoistaan, elintarvikehuijauksista sekä siitä, miten toimittaja saa elintarviketeollisuudesta tolkkua”, kertoo Siniauer.
Muita kouluttajia ovat mm. kirjoittaja ja toimittaja Hanna Jensen, Glorian Ruoka & Viinin päätoimittaja ja Sanoma Media Finlandin ruokatoimituksen esimies Sanna Maskulin, journalismin lehtori Miisa Jääskeläinen, toimittaja/yrittäjä Paula Salovaara sekä toimittaja ja ravintolakriitikko Teemu Luukka.
“Ruokajournalismikentän monipuolisuuden huomioiden on ollut hämmentävää huomata, ettei sitä opeteta oikeastaan missään Euroopassa. Mahtavaa, että Suomessa ollaan edelläkävijöitä tässä", sanoo Siniauer.
Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa ja se käynnistyy maanantaina 21.9.2015 Hotelli- ja ravintolamuseossa.
“Paikkavalinta ei voisi olla osuvampi ensimmäiselle ruokajournalismikoulutukselle", iloitsee Anne Leppäjärvi.
Opintokokonaisuus koostuu viidestä luennosta, kolmesta workshopista sekä väliharjoituksista, joista saa henkilökohtaista palautetta. Koulutus tapahtuu Helsingissä eri pisteissä. Koulutuksen hinta on 1190 euroa (sis alv. 24%). Hakuaika päättyy 31.8.2015.
Opintokokonaisuuden ohjelma ja hakuohjeet:
Ohjelma:
Maanantai 21.9.2015 klo 17.30 - 20.00
Luento 1: Johdatus ruokajournalismiin: mitä kaikkea ruokajournalismi on ja miten tullaan ruokajournalistiksi
Maanantai 28.9.2015 klo 17.30 - 20.00
Luento 2: Ruokatrendit ja -kulttuurit
Lauantai 3.10.2015 klo 10.00 - 18.00
Workshop 1: Luova ruokakirjoittaminen ja oman äänen löytäminen
Maanantai 5.10.2015 klo 17.30 - 20.00
Luento 3: Reseptien kehittäminen ja kirjoittaminen
Maanantai 26.10.2015 klo 17.30 - 20.00
Luento 4: Ravintola-arviot ja työskentely ravintolakriitikkona
Lauantai 31.10.2015 klo klo 10.00 - 18.00
Workshop 2: Reseptiikka & ruokakuvaus: resepti paperilta lautaselle ja julkaisukuntoon
Maanantai 9.11.2015 klo 17.30 - 20.00
Luento 5: Tutkivaa ruokajournalismia: sukellus elintarvikebisnekseen
(pääosin englanninkielinen)
Lauantai 14.11.2015 klo 10.00 - 18.00
Workshop 3: Sosiaalinen media journalistin välineenä
Hakeminen:
Syksyn 2015 opintokokonaisuuteen valitaan 20 opiskelijaa motivaatiokirjeen perusteella.
Hakuaika alkaa torstaina 20.8.2015 ja päättyy maanantaina 31.8.2015
Valitut saavat tiedon perjantaihin 5.9.2015 mennessä. Opintokokonaisuus käynnistyy maanantaina 21.9.2015.
Motivaatiokirje on vapaamuotoinen, yhden sivun mittainen teksti, jossa kerrot
suhteestasi ruokaan, journalismiin ja ruokajournalismiin
- mitä teet tällä hetkellä
- miksi haet tähän ohjelmaan
- miten aiot hyödyntää koulutusta.
Opiskelijavalintaan vaikuttavat hakijan motivaatio ja valmiudet sekä tavoitteiden konkreettisuus.
Liitä kirjeeseen yhteystietosi (postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).
Lähetä hakemuksesi osoitteella info.asto@haaga-helia.fi ja merkitse aihekenttään "Ruokajournalismi2015".
Lisätietoja:
Koulutuksen tuottajat
Anne Leppäjärvi, puh. 040 488 7525, anne.leppajarvi@haaga-helia.fi
Pauliina Siniauer, puh. 040 653 8710, siniauer@gmail.com
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...
Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019
Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...
Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous