• Tiedotteet
  • Kuvat ja logot
  • Graafinen ohjeistus
  • Yhteyshenkilöt

Tiedote

Majatalosta majataloon retket valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi

to kesäk. 04 12:26:00 2015

Hungry for Finland –ruokamatkailukilpailun arviointiryhmä on valinnut Nurmeksessa ja Valtimolla toimivien neljän yrityksen yhteistyössä toteuttaman Majatalosta majataloon retket Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi. Palkinnot jakoi elinkeinoministeri Olli Rehn. Kilpailuun osallistui 77 kovatasoista ehdokasta.

- Tuotteessa ovat vahvasti mukana paikallisuus ja ympäristöystävällisyys. Ruoka on maukasta, puhdasta ja aitoa. Yrttiretken antimia opitaan käyttämään ruoanlaitossa, hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon. Matkailija oppii esimerkiksi leipomaan karjalanpiirakoita. Majataloissa, kodinomaisissa kohteissa, matkailija kokee arjen elämyksiä. Elämys jatkuu kotiin viemisten myötä. Jakelukanavat ovat harkittuja. Neljän yrittäjän yhteistyö on mallikasta, arviointiryhmä toteaa.

Lisäksi palkittiin kolme merkittävää ruokamatkailutekoa: Inari Menu/Tradition Hotel Kultahovi,
Malmgårdin kartano ja Kamariherran Kalaasit Mustion Linnassa. Arviointiryhmä antoi
kunniamaininnan Food Helsinki HEL YEAH -taskuesiteelle ja Turussa järjestettävälle
Food & Fun ruokafestivaalille.

Kilpailuun osallistui hyvin erilaisia ruokamatkailutuotteita eri puolelta Suomea - Saamenmaalta saaristoon, idästä länteen: ruokamatkailuun liittyviä retkiä ja safareita, ohjelmallista ruokailua, tapahtumia, käyntikohteita, joissa myös ruokailuun liittyvien tuotteiden valmistusta ja ostosmahdollisuus, ravintoloita ja kahviloita, markkinointi- tai yhteistyöverkostoja ym. ja elintarvikkeita.

Kilpailijoiden arvioinnissa kiinnitettiin huomiota asiakaslähtöisyyteen, paikallisuuteen ja tarinoihin, lähiruokaan, elämyksellisyyteen, yhteistyöhön, liiketoiminnallisuuteen, kannattavuuteen sekä monipuolisuuteen myynti- ja markkinointikanavien käytössä.

Ruokamatkailu on tärkeä matkailun kehittämiskohde Suomessa. Kilpailun tavoitteena oli nostaa parhaita ruokamatkailukohteita esille, rohkaista ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa sekä lisätä ruokamatkailukohteiden tunnettuutta ja näkyvyyttä.

Kilpailun järjestivät Visit Finland, työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Kilpailun toteuttamisesta vastasi Haaga-Helia amk. Arviointiryhmään kuuluivat Nina Vesterinen, TEM, puheenjohtaja; Anne Mattero, OKM; Kirsi Viljanen, MMM; Mariaana Nelimarkka, freelance ruokatoimittaja; Jaakko Lehtonen, Visit Finland / Finpro ja Risto Karmavuo, Haaga-Helia amk. Ruokamatkailukilpailu on ensimmäinen uuden, Suomen ensimmäisen ruokamatkailustrategian mukainen toimenpide, www.ruokajamatkailu.fi.

Lisätietoja
Arviointiryhmän puheenjohtaja Nina Vesterinen, työ- ja elinkeinoministeriö nina.vesterinen@tem.fi, puh. 029 504 7013
Ruokamatkailukilpailun projektipäällikkö Kristiina Havas, Haaga-Helia amk, kristiina.havas@haaga-helia.fi, puh. 0500 688 332,
www.ruokajamatkailu.fi, www.hungryforfinland.fi,Ruokamatkailukilpailun kutsuvideo https://www.youtube.com/watch?v=QOgHR0gwACw#t=25

 

  • /media/press_room/1/releases/ruokamatkailu_0406.jpg

Jaa tuttavalle:

Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet

Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019

Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...

Ruoka ja elintarvikkeet Matkailu

Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019

Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...

Ruoka ja elintarvikkeet Talous Koulutus

Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019

Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...

Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous

Yhteyshenkilöt

Teemu Kokko
Teemu Kokko
rehtori, toimitusjohtaja
050 555 1131
grrzh.xbxxb@unntn-uryvn.sv
Ari Nevalainen
Ari Nevalainen
viestintäpäällikkö
040 4887 008
nev.arinynvara@unntn-uryvn.sv

© Koodiviidakko Oy 2017

Powered by ePressi & Sivuviidakko