Tiedote
Perulaista ruokaa ravintola Mayassa
ti huhtik. 21 08:48:00 2015
Vappuviikolla 27.-30.4.2015 pääsee maistamaan perulaisia perinneruokia ravintola Mayan lounailla. Lounasviikon toteutus on osa Haaga-Helian restonomiopiskelijan opinnäytetyötä.
Helsingin keskustan ravintola Mayassa toteutetaan lounas ensi kertaa perulaisella teemalla. Peru-teeman takana on Haaga-Helian restonomiopiskelija Marju Reyes, jolla on laaja asiantuntemus maan ruokakulttuurista. Reyesin opinnäytetyö käsittelee Perun pohjoisrannikon ruokia.
Mayan lounaslistalla on monipuolisesti ruokia koko maasta, muun muassa perinteinen pohjoisrannikon shambar-keitto, joka valmistetaan palkokasveista ja pekonista. Sitä tarjotaan perinteisesti aina maanantaisin, näin myös Mayassa. Muita alueen erikoisuuksia ovat äyriäis- ja kalaruoat sekä keitot, joita listalla on useampiakin, sekä esimerkiksi afrikkalaisvaikutteiset härän sydämestä valmistetut anticuchot-vartaat. Toki listalla on broileri- tai lihavaihtoehtokin. Kaikki lounasannokset sisältävät salaattipöydän, joka toteutetaan perulaisella teemalla. Salaattipöydästä tarjotaan aitoa perulaista cevicheä, limen mehulla, chilillä ja valkosipulilla kypsytettyä kalaa.
Perun ruokakulttuuri on aiheena ajankohtainen. Peru voitti Maailman paras kulinaarinen matkakohde -palkinnon (World Travel Awards) jo kolmatta kertaa peräkkäin vuonna 2014. Perun ruokakulttuuri tunnettiin vielä jokin aika sitten lähinnä vain cevichestä, nyt se on saanut mainetta yhtenä maailman monipuolisimmista ja mielenkiintoisimmista ruokakulttuureista.
Maan ruokakulttuurissa näkyy edelleen vahvasti inkojen ja jo heitä edeltäneiden sivilisaatioiden perinteet. Niiden lisäksi se on saanut vaikutteita espanjalaisilta valloittajilta ja heidän afrikkalaisilta orjiltaan, sekä ranskalaisilta, italialaisilta, kiinalaisilta ja japanilaisilta maahanmuuttajilta.
Ravintola Maya sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Kansallisteatterin vieressä, osoitteessa Mikonkatu 18. Ravintola Maya ja Marju Reyes toivottavat kaikki perulaisesta ruoasta kiinnostuneet tervetulleiksi maistamaan maan erikoisuuksia. Lounas tarjoillaan päivittäin kello 11–14 ja lista on ravintolan internetsivuilla www.maya.fi.
Lisätietoja:
Marju Reyes, opiskelija Haaga-Helia AMK, marju.reyes(at)yahoo.com, 045-312 9366
Birgitta Nelimarkka, opinnäytetyön ohjaaja Haaga-Helia AMK, birgitta.nelimarkka(a)haaga-helia.fi, 040 488 7181
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...
Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019
Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...
Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous