Tiedote
Kesäherkkujen takana on tuhat tarinaa
to kesäk. 26 16:15:00 2014
Kesäaikaan miltei jokaisessa grillissä tirisee makkara, mutta kuka tietää, milloin makkara tuli Suomeen ja miten sen valmistus ja maku ovat vuosisatojen aikana muuttuneet? Entä millaisia merkityksiä liittyy hääkakun leikkaamiseen? Erilaiset ruokatrendit seuraavat toistaan, mutta ruokakulttuurista ei Suomessa juuri puhuta.
Ruokakulttuurin laajuus ja syvyys tulevat näkyviksi Lautasta laajemmalta -julkaisussa, joka on yli 900-sivuinen ruokakulttuurin pikkujättiläinen. Se kokoaa yksiin kansiin koko ruokakulttuurin laajan kirjon, myös kesäisten suosikkiruokiemme taustoja ja tarinoita. Teoksen on kirjoittanut MMM, FM Ulla Rauramo.
Julkaisussa paneudutaan muun muassa suomalaiseen ruokakulttuuriin, ruokatarinoihin, ruuan historiaan sekä ruuan rooliin tieteissä ja taiteissa. Näkökulma laajentuu ruuan luomaan yhteisöllisyyteen ja siihen, mitä kätkeytyy ruokavalintojen taakse.
– Me emme syö vain konkreettista ruokaa, me syömme myös tarinoita. Mummon lihapullat ja kesäiset mansikkamaidot kantavat makumuistoja, jotka ovat yhtä aikaa sekä yhteisiä että yksityisiä. Omilla ruokavalinnoillamme me jatkamme ja muutamme näitä perinteitä, Rauramo toteaa.
Julkaisusta on mahdollista saada sähköpostitse arvostelukappale (ar.nevalainen@haaga-helia.fi).
Lisätietoja:
Ari Nevalainen, viestintäpäällikkö, HAAGA-HELIA, puh 040 488 7008, ari.nevalainen@haaga-helia.fi
Ulla Rauramo, puh 050 344 3484, ulla.rauramo@gmail.com
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...
Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019
Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...
Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous