Tiedote
Ravintola Pyysaaren historiikki valmistunut - ”Palma de Pyy” - veneilevän duunarin keidas
ti maalisk. 11 12:19:00 2014
Helsingin Työväen Pursiseuran kerhoravintolan, Ravintola Pyysaaren historiikki on valmistunut. ”Palma de Pyy - veneilevän duunarin keidas” on ensimmäinen ravintolan historiasta kertova kooste ja se kattaa toiminnan vaiheet perustamisesta tähän päivään saakka.
Ravintola Pyysaari, lempinimeltään Palma de Pyy, sai anniskeluoikeudet olympiakesänä 1952. Siitä lähtien ravintola on toiminut pursiseuran kerhoravintolana ja on edelleen seuran omistama. Kaikille avoin ravintola sijaitsee Itä-Helsingissä, Tullisaaren ulkoilupuiston vieressä Pyysaaressa.
Ravintola Pyysaaren värikäs historia on koottu arkistomateriaalien lisäksi haastattelemalla eri vuosikymmeninä toimintaan osallistuneita pursiseuran jäseniä ja ravintolan työntekijöitä. 58-sivuinen historiikki sisältää runsaasti tarinoita, valokuvia ja piirroksia vuosien varrelta.
Yhdistyksen aatteellinen tausta näkyy voimakkaasti ravintolan vaiheissa. Kolmekymmentä vuotta ravintolanhoitajana toimineen ja vuonna 2006 eläkkeelle jääneen Pekka Mannisen mukaan Pyysaari oli 1970-luvulla ”todellinen rahvaan käyntikeidas”.
Historiikki on valmistunut HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelman opiskelijoiden Hanna Ekin ja Sara Sirkiän opinnäytetyönä. Molemmat kirjoittajat ovat myös työskennelleet Ravintola Pyysaaressa.
Historiikki on myynnissä viikosta 19 alkaen Pyysaaren ravintolassa.
Lisätietoja
Hanna Ek, historiikin kirjoittaja, puh. 040-190 3949, hannaek@welho.com
Sara Sirkiä, historiikin kirjoittaja, ravintolanhoitaja, puh 050-359 9369, sarasirkia@hotmail.com
Linkki ravintolan sivuille
http://htps.fi/a/ravintola-pyysaari
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...
Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019
Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...
Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous