Tiedote
Gastro Helsinki 2014 esittelee messujen parhaisiin valittun Matchart-viininvalintasovelluksen
pe maalisk. 14 10:14:00 2014
Gastro Helsinki 2014 (http://www.messukeskus.com/Sites1/Gastro/Sivut/default.aspx) on Suomen johtava hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattitapahtuma, joka järjestetään Helsingin messukeskuksessa 19. – 21.3.2014.
”Gastron parhaat” http://www.messukeskus.com/Sites1/Gastro/Sivut/News.aspx?url=/UutisetTiedotteet/EkologisuusjataloudellisuusGastronparhaidenvaltteina.aspx esittelee messujen kävijöille alan mielenkiintoisimmat uutuudet. HAAGA-HELIA esittelee messuilla yhden Gastron parhaiksi valitun uutuuden, Matchart -viininvalintasovelluksen (http://www.matchart.fi/), joka auttaa onnistumaan viininvalinnassa.
”Matchart on älypuhelinsovellus, joka osaa tunnistaa ja suositella oikeat viinit mille tahansa ruoka-annokselle. Matchart purkaa annoksen osiin perusmakujen perusteella ja yhdistää käyttäjän valintojen perusteella annoksen oikeaan viinityyliin. Käyttäjä saa vastaukseksi kolme puna- ja valkoviiniä, jotka sopivat annokselle”, selventää sovelluksen kehittämisestä HAAGA-HELIAssa vastannut lehtori ja viinikirjailija Risto Karmavuo.
Käyttäjälle ilmaista Matchartia voi testata HAAGA-HELIAn osastolla 6e145. Ammattilaispuolella sovellus toimii myynninohjauksen välineenä sekä apuna henkilökunnan koulutuksessa viinin ja ruuan yhteensovittamisessa.
Sovellusta ovat olleet kehittämässä Karmavuon lisäksi Pohjoismaiden paras sommelier Juha Lihtonen sekä lukuisia muita asiantuntijoita. Palvelua kehittävät tällä hetkellä yhteistyössä HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu ja Wine Academy.
”Matchart on yksi esimerkki alan kehitystä eteenpäin vievistä ja tulevaisuutta luotaavista hankkeesta, jota teemme alan tulevien esimiesten kouluttamisen ohessa”, kertoo Karmavuo.
Gastro Pro -seminaarissa luodataan hotelli-, ravintola- ja catering-alan tulevaisuutta
Jo 45 vuotta hotelli- ja ravintola-alan asiantuntijoita ja esimiehiä kouluttanut oppilaitos järjestää messuilla myös kaksi ammattilaisseminaaria.
Gastro Pro -seminaariin (http://www.messukeskus.com/Sites1/Gastro/Kavijat/ohjelma/Sivut/GastroPro.aspx) keskiviikkona 19.3. on kutsuttu hotelli-, ravintola- ja catering-alan ylin liikkeenjohto. Alan tulevaisuutta luodataan neljän puheenvuoron kautta. Smith Travel Researchin Steve Hood alustaa tiedon hyödyntämisestä hotellielinkeinon liiketoiminnan kehittämisessä. Kalifornian yliopiston professori John Self puhuu ravintolan menestystekijöistä. Burger Kingiä ja Mövenpickiä luotsannut Annette Mützen avaa oven menestyvien ruokatuotteiden rakentamiseen. Kansainvälisesti arvostetun design-yrityksen Eckhart Interior Design Group:in perustaja Frank van Haalen puhuu tulevaisuuden konseptien luomisesta.
Matkailu-, ravitsemus- ja talousalan laskentatoimiseminaari torstaina 20.3. on tarkoitettu pääasiassa laskentatoimen opettajille. Puheenvuorot koskevat muun muassa tuloskortin käyttöä ravintolan esimiestyössä ja revenue managementia tuloksenteon välineenä.
Lisätietoja:
- Matchart Risto Karmavuo risto.karmavuo@haaga-helia.fi puh. 0400 538 740
- Gastro Pro -seminaari Ari Björkqvist ari.bjorkqvist@haaga-helia.fi, puh. 040 556 8866
- Laskentatoimen seminaari Pekka Heikkilä pekka.heikkila@haaga-helia.fi , puh. 040 488 7158
- Median edustajien ilmoittautumiset seminaareihin 17.3. mennessä: elisa.aunola@haaga-helia.fi , puh. 040 4887186
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Saimaa Gastronomy - ruokaviikonloput on Suomen paras ruokamatkailutuote 2019
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Hungry foor Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019. Palkinnot jakoivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Executive Vice President Paavo Virkkunen, Business Finland Oy / Visit Finland. Kilpailuun osallistui 42 monipuolista ja tasokasta ehdokasta.Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston ne...
Haaga-Helia ja McDonald's jatkavat yhteistyötä - McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta ammattikorkeakoulututkintoon
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.07.2019
Suomen McDonald’s tukee työntekijöidensä koulutusmahdollisuuksia ja aloittaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen yhdessä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2019. Koulutukseen otetaan 30 opiskelijaa.McDonald’s tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta suorittaa tutkinto Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. McDonald’sin ja Haaga-Helian yhdessä räätälöimä restonomin ammattikork...
Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 10.06.2019
Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityks...
Kaupungit ja kunnat Ruoka ja elintarvikkeet Markkinointi Matkailu Maatalous