• Tiedotteet
  • Kuvat ja logot
  • Graafinen ohjeistus
  • Yhteyshenkilöt

Tiedote

Tutkimus: Logistiikka luomun suoramyynnin esteenä

ti kesäk. 05 13:27:00 2018


Kasvavan kysynnän vuoksi luomutuotanto lisääntyy, joten myös luomutuotteiden suoramyynnistä tulee entistä kannattavampaa. Tuottajien entistä paremmalla yhteistyöllä voitaisiin tuotteet toimittaa suoraan ravintoloille, jolloin toiminta on vieläkin taloudellisempaa ja ekologisempaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa tehdyn luomutuotteiden suoramyynnin kehittäminen ravintoloihin -tutkimuksen tuloksissa korostui alan eri toimijoiden yhteistyön puute. 

Yhteistyötä voitaisiin lisätä esimerkiksi yhteisillä tapahtumilla, johon luomutuottajia sekä ravintoloiden henkilökuntaa kokoontuisi verkostoitumaan ja yhteiskehittämään toimintaansa. Logistiikka koettiin muutenkin esteeksi luomun suoramyynnille. Pienten toimijoiden yhteistyöllä voitaisiin koota useamman tuottajan tuotteet yhteen ja sieltä toimittaa ravintoloille, todettiin opinnäytetyössä.

Luomun etu menetetään, jos pieniä määriä tuotteita kuljetetaan pitkiä matkoja. Tästä aiheutuu myös kustannuksia, jotka vaikuttavat kannattavuuteen. Opinnäytetyössä tutkittiin luomutuotteiden suoramyynnin kehittämistä ravintoloihin. Tutkimuksessa selvitettiin Etelä-Suomen luomutuottajien mielipiteitä suoramyyntiin ja luomualan kehittämiseen. Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää myös tavanomaisen tuotannon suoramyynnin kehittämiseen.

Tutkimus toteutettiin keväällä 2018. 

Lisätietoja
Jasmin Määttä, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, opiskelija, jasmin.maatta@hotmail.com puh. 0452323321
Saija Laitinen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, lehtori, saija.laitinen@haaga-helia.fi puh. 0503100633
Jaakko Nuutila, Luonnonvarakeskus, tutkija, jaakko.nuutila@luke.fi puh. 0456504970

 

Jaa tuttavalle:

Tiedotteet Logistiikka ja liikenne

Tutkimus: Logistiikka luomun suoramyynnin esteenä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 05.06.2018

Kasvavan kysynnän vuoksi luomutuotanto lisääntyy, joten myös luomutuotteiden suoramyynnistä tulee entistä kannattavampaa. Tuottajien entistä paremmalla yhteistyöllä voitaisiin tuotteet toimittaa suoraan ravintoloille, jolloin toiminta on vieläkin taloudellisempaa ja ekologisempaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa tehdyn luomutuotteiden suoramyynnin kehittäminen ravintoloihin -tutkimuksen tuloksis...

Ruoka ja elintarvikkeet Logistiikka ja liikenne Koulutus

Haaga-Helian uudessa Aviation Business -koulutusohjelmassa Airport Collegen verkkokursseja

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 28.04.2016

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Airport College International ovat tiivistäneet yhteistyötään verkkokurssien muodossa. Haaga-Helian Porvoo Campuksella aloittava Aviation Business Bachelor Degree -koulutus tulee tarjoamaan opetuksessaan AirportCollege.comin sähköisiä verkkokursseja. Airport College on verkko-koulutuspalvelu, joka tarjoaa palveluitaan lentoyhtiöille, lentokentän maapalveluille, lo...

Koulutus Logistiikka ja liikenne

Yhteyshenkilöt

Teemu Kokko
Teemu Kokko
rehtori, toimitusjohtaja
050 555 1131
grrzh.xbxxb@unntn-uryvn.sv
Ari Nevalainen
Ari Nevalainen
viestintäpäällikkö
040 4887 008
nev.arinynvara@unntn-uryvn.sv

© Koodiviidakko Oy 2017

Powered by ePressi & Sivuviidakko