Tiedote
Lapin ruokailumatkailua kehitetään yhteisvoimin – Hungry for Finland –hanke jalkautuu Rovaniemelle
ma lokak. 31 08:29:00 2016
Ruokamatkailu on merkittävä osa Suomen matkailun kehittämistä. Tavoitteena on saada ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua – ja myös Lapin matkailua.
Hungry for Finland –hankkeen tavoitteena on tehdä ruoasta tärkeä, elämyksellinen ja ostettava osa Suomen matkailua, parantaa alan kilpailukykyä ja lisätä toimialan ja toimijoiden yhteistyötä. Hankkeen puitteissa on luotu mm. Suomen ensimmäisen ruokamatkailustrategia.
Hungry for Finland -pajat ovat osa Suomen ruokamatkailustrategian jalkauttamista. (kts. lisää www. hungryforfinland.fi). Työpajoja (H4F) on pidetty yhteensä 12 (Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Satakunta, Varsinais-Suomi, Uusimaa, Kymenlaakso, Keski-Suomi, Pohjois-Karjala, Koillismaa/Kuusamo, Etelä-Pohjanmaa, Ahvenanmaa ja Etelä-Karjala). Lapissa järjestettävä tilaisuus on 13. ja viimeinen ruokamatkailustrategian jalkauttamiseen liittyvä työpaja
AIKA Tiistai 1.11.2016 klo 9.30-14.00
PAIKKA Luokka 229, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti MTI, Viirinkankaantie 1, Rovaniemi
Kohderyhminä työpajoille ovat alueelliset matkailu- ja elintarvikeyrittäjät sekä muut toimijat. Strategia on tehty yhteistyössä Visit Finlandin ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa. Toimenpiteiden rahoittajana on MAVI (maaseutuvirasto). Työpajojen vetäjinä toimivat Kristiina Havas ja Kristian Sievers Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Vetäjät ovat toimineet ruokamatkailun kehittämistehtävissä vuodesta 2012.
OHJELMA
9.30 RUOKA & MATKAILU – elämyksellinen osa matkailua
• Ruoka- ja matkailustrategia pähkinänkuoressa
• Suomen huippuja, Ruokamatkailukilpailun satoa
• Kolme minuuttia ruokamatkailun trendeistä? What is cooking?
• Ruokamatkailun mahdollisuudet Lapissa, Kaisa Heiskari, VisitRovaniemi
• Ruokamatkailun asiakkaita ja tarpeita- Who is Hungry for Finland?
11.30 Kahvi ja välipalaa
12.00 Lapin ruokamatkailun alueprofiili
Lapin ruokamatkailun ”kattaus”
13.00–14.00 Miten tästä eteenpäin? Osallistujien toimenpiteet Lapin ruokamatkailun kehittämiseksi
H4F -työpajat ovat moduloitu valmennus- ja sparrauspaketti, joka on luotu ruokamatkailun kehittämiseen. Lapin työpajassa kehitetään elämyksellisiä ruokamatkailutuotteita kohderyhmien tarpeisiin ja kirkastetaan alueellista ruokamatkailun profiilia. Parhaimmillaan ruokamatkailu voi olla alueellisen matkailubrändin yksi keskeinen elementti. Työpaja järjestetään yhdessä Lappilaisia Makuelämyksiä Matkailijalle –hankkeen kanssa.
Lisätietoja:
Kristiina Havas, kristiina.havas@haaga-helia.fi, p. 0500 688 332
Kristian Sievers, kristian.sievers@haaga-helia.fi, p.040 4887173
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Kotimaa
Lapin ruokailumatkailua kehitetään yhteisvoimin – Hungry for Finland –hanke jalkautuu Rovaniemelle
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 31.10.2016
Ruokamatkailu on merkittävä osa Suomen matkailun kehittämistä. Tavoitteena on saada ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua – ja myös Lapin matkailua.Hungry for Finland –hankkeen tavoitteena on tehdä ruoasta tärkeä, elämyksellinen ja ostettava osa Suomen matkailua, parantaa alan kilpailukykyä ja lisätä toimialan ja toimijoiden yhteistyötä. Hankkeen puitteissa on luotu mm. Suome...
Hanketiedotteet Kotimaa Tiede ja tutkimus Ohjelmistoteollisuus
Uusi Tekes-rahoitteinen hanke tuottaa tietoa big datan hyödyntämisestä liiketoiminnassa
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 20.09.2016
Haaga-Helian koordinoima Big Data – Big Business on saanut Tekesiltä rahoituksen. Hankkeen tavoitteena on tuottaa tietoa siitä, miten big dataa voi hyödyntää uuden liiketoiminnan luomisessa. Hankkeen tulosten avulla yritykset voivat tunnistaa paremmin uudet big dataan pohjautuvat liiketoimintamahdollisuudet, kun ne kehittävät palveluitaan ja laajentavat niitä globaaleille markkinoille.
Hankkee...
Hanketiedotteet Kotimaa Tiede ja tutkimus Ohjelmistoteollisuus
Best Seller Competition 2016: Suomen paras myyntiosaaja on Salla Pantsar Turun ammattikorkeakoulusta!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 15.04.2016
Eilen Haaga-Heliassa järjestetyn Best Seller Competition 2016 -tapahtuman voitti Salla Pantsar Turun ammattikorkeakoulusta! Salla sai sekä viralliselta tuomaristolta parhaat pisteet ja hänet valittiin myös yleisön suosikiksi yleisöäänestyksessä. Päätuomari Precedo Consultingin Marko Hänninen korosti palkitsemispuheenvuorossaan voittajan tarpeiden kartoittamisen osaamista sekä miellyttävää asiakkaa...