• Tiedotteet
  • Kuvat ja logot
  • Graafinen ohjeistus
  • Yhteyshenkilöt

Tiedote

Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailun finalistit valittu - Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!

ma kesäk. 10 13:14:00 2019


Ruokamatkailukilpailuun osallistui tänä vuonna peräti 42 osallistujaa. Kilpailun voittajat julkistetaan syyskuussa 2019. Ruokamatkailukilpailun viimeiselle arviointikierrokselle karsiutui 9 finalistia, joista raati valitsee palkittavat.

Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä.

Ruokamatkailukilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä. Vuoden 2019 kilpailu on järjestyksessä kolmas, edelliset kilpailut olivat vuosina 2015 ja 2017.

Ruokamatkailukilpailun 2019 finalistit:

• Herrankukkaro, Villiä ja läheltä - Ruokamatka tarinoiden saaristoon Naantalin Rymättylässä

• Okkolan lomamökit ja Ravintola Niinipuu, Puumala, Emännän piirakkapaja – karjalan-, mustikka- ja puolukkapiirakoiden leivontaa maalaistalon tuvassa

• Harriniva Oy/ Torassieppi, Lappish Food Experience & How to be Local, ruoan valmistus ohjatusti avotulella Muoniossa

• Heather’s Helsinki, Fork in Hand -ruokakävely, joka sisältää tietämystä ja maistelua suomalaisesta ruokakulttuurista, perinteistä ja historiasta

• Retkipaikka, Wine in the Woods, erilainen viini-tasting Nuuksion metsässä

• Koe Meidän Tampere, tamperelaisten yrittäjien yhteistyöverkosto (paketointi): hotellihuone, sauna, alkudrinkit ja ravintolaruokailu, yökerho

• Keimiön Koukkaus, Illallinen shamaanin tapaan Muoniossa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston katveessa

• Smaku, Smaku Events Oy, porvoolainen ruokatapahtuma – maisteluannoksia tarjolla ravintoloissa kahden viikon ajan. Tapahtuma huipentuu yhteiseen ruokajuhlaan.

• Saimaa Gastronomy -ruokaviikonloput, neljän yrityksen yhteistyöverkosto (Hotelli Punkaharju, Sahalahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin kartano)

Ruokamatkailukilpailu liittyy Hungry for Finland (H4F) -ruokamatkailun tuotteistamishankkeeseen (EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahasto). Hanketta ja kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja, arviointiraadin jäsenet:

Ruokamatkailun projektipäällikkö Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, kristiina.havas@haaga-helia.fi, puh. 0500 688 332 www.hungryforfinland.fi
Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija, maa- ja metsätalousministeriö, kirsi.viljanen@mmm.fi, puh. 040 509 8986
Terhi Hook, kehittämispäällikkö, Visit Finland (Business Finland Oy), terhi.hook@businessfinland.fi, puh. 050 597 0999
Mariaana Nelimarkka, olut- ja ruokatoimittaja, mariaana.nelimarkka@gmail.com, puh. 050 548 9999
Päivi Töyli, projektipäällikkö, Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke, Turun yliopiston Brahea-keskus, paivi.toyli@utu.fi , puh. 040 189 1929,

Jaa tuttavalle:

Tiedotteet

Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailu käynnistyi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 12.12.2019

Haaga-Helian ja MMA:n järjestämään Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailuun voi osallistua 11.12.2019–30.1.2020.
Kilpailun tarkoitus on palvella yrityksen myynnin kehittämistä ja parantaa suomalaista myyntiosaamista laajemminkin. Jokainen osallistuva yritys saa ilmaisen vertailuraportin, jossa myynnin osa-alueita verrataan muihin yrityksiin.
Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa a...

Yrittäjyys Markkinointi Koulutus Mainonta

Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019

Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...

Matkailu Koulutus

Haaga-Helialle Guinnessin maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 14.11.2019

Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019.Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin...

Markkinointi Koulutus

Yhteyshenkilöt

Teemu Kokko
Teemu Kokko
rehtori, toimitusjohtaja
050 555 1131
grrzh.xbxxb@unntn-uryvn.sv
Ari Nevalainen
Ari Nevalainen
viestintäpäällikkö
040 4887 008
nev.arinynvara@unntn-uryvn.sv

© Koodiviidakko Oy 2017

Powered by ePressi & Sivuviidakko