Tiedote
Tutkimus: Logistiikka luomun suoramyynnin esteenä
ti kesäk. 05 13:27:00 2018
Kasvavan kysynnän vuoksi luomutuotanto lisääntyy, joten myös luomutuotteiden suoramyynnistä tulee entistä kannattavampaa. Tuottajien entistä paremmalla yhteistyöllä voitaisiin tuotteet toimittaa suoraan ravintoloille, jolloin toiminta on vieläkin taloudellisempaa ja ekologisempaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa tehdyn luomutuotteiden suoramyynnin kehittäminen ravintoloihin -tutkimuksen tuloksissa korostui alan eri toimijoiden yhteistyön puute.
Yhteistyötä voitaisiin lisätä esimerkiksi yhteisillä tapahtumilla, johon luomutuottajia sekä ravintoloiden henkilökuntaa kokoontuisi verkostoitumaan ja yhteiskehittämään toimintaansa. Logistiikka koettiin muutenkin esteeksi luomun suoramyynnille. Pienten toimijoiden yhteistyöllä voitaisiin koota useamman tuottajan tuotteet yhteen ja sieltä toimittaa ravintoloille, todettiin opinnäytetyössä.
Luomun etu menetetään, jos pieniä määriä tuotteita kuljetetaan pitkiä matkoja. Tästä aiheutuu myös kustannuksia, jotka vaikuttavat kannattavuuteen. Opinnäytetyössä tutkittiin luomutuotteiden suoramyynnin kehittämistä ravintoloihin. Tutkimuksessa selvitettiin Etelä-Suomen luomutuottajien mielipiteitä suoramyyntiin ja luomualan kehittämiseen. Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää myös tavanomaisen tuotannon suoramyynnin kehittämiseen.
Tutkimus toteutettiin keväällä 2018.
Lisätietoja
Jasmin Määttä, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, opiskelija, jasmin.maatta@hotmail.com puh. 0452323321
Saija Laitinen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, lehtori, saija.laitinen@haaga-helia.fi puh. 0503100633
Jaakko Nuutila, Luonnonvarakeskus, tutkija, jaakko.nuutila@luke.fi puh. 0456504970
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Logistiikka ja liikenne
Tutkimus: Logistiikka luomun suoramyynnin esteenä
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 05.06.2018
Kasvavan kysynnän vuoksi luomutuotanto lisääntyy, joten myös luomutuotteiden suoramyynnistä tulee entistä kannattavampaa. Tuottajien entistä paremmalla yhteistyöllä voitaisiin tuotteet toimittaa suoraan ravintoloille, jolloin toiminta on vieläkin taloudellisempaa ja ekologisempaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa tehdyn luomutuotteiden suoramyynnin kehittäminen ravintoloihin -tutkimuksen tuloksis...
Haaga-Helian uudessa Aviation Business -koulutusohjelmassa Airport Collegen verkkokursseja
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 28.04.2016
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Airport College International ovat tiivistäneet yhteistyötään verkkokurssien muodossa. Haaga-Helian Porvoo Campuksella aloittava Aviation Business Bachelor Degree -koulutus tulee tarjoamaan opetuksessaan AirportCollege.comin sähköisiä verkkokursseja. Airport College on verkko-koulutuspalvelu, joka tarjoaa palveluitaan lentoyhtiöille, lentokentän maapalveluille, lo...