Tiedote
Vientiosaajia koulutetaan elintarvikealalle
ti huhtik. 10 08:17:00 2018
Suomalaisten elintarvikkeiden viennin osaamista halutaan kohentaa valtakunnallisella hankkeella. Mukana on neljä ammattikorkeakoulua, jotka lisäksi kokoavat laajan verkoston työelämän ja elintarvikealan asiantuntijoista sekä elintarvikealaa ja -vientiä tukevista organisaatioista.
Suomalaisista elintarvikealan pk-yrityksistä vain noin 13 prosenttia toimii kansainvälisillä markkinoilla, ja vientiä harjoittavilla pk-yrityksilläkin viennin osuus liikevaihdosta on 5-10 prosenttia. Yhä useammalla elintarvikealalla toimivalla pk-yrityksellä on mahdollisuus tavoitella myös vientimarkkinoita, ja jo vientiä harjoittavat olisi saatava kansainvälistymään entistä laajemmin. Useilla eri tahoilla on tunnistettu ja tuotu esiin tarve saada uutta osaamista ja ammattilaisia elintarvikealan vientiin. Suomesta on puuttunut elintarvikeviennin osaamisen kehittämistä tukeva koulutus.
Neljä ammattikorkeakoulua on tarttunut tähän haasteeseen ja käynnistänyt Elintarvikeviennin Osaaja -hankkeen (vv. 2018-2019). Tavoitteena on lisätä pk-yritysten vientiosaamista ja innostaa yrityksiä näkemään uudenlaisia vientimahdollisuuksia maailmalla. Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö, ja sen toteuttavat yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Oulun ammattikorkeakoulu.
Hankkeessa tuotetaan ja pilotoidaan ammattikorkeakoulutasoisen erikoistumiskoulutuksen kriteerit täyttävä koulutus, joka perustuu elintarviketoimialan erityistarpeisiin ja lähtökohtiin. Koulutus-ohjelmalla on vahva kytkentä työelämään. Koulutus onkin tarkoitettu ensisijaisesti kasvuhakuisille elintarvikealalla toimiville pk-yrityksille ja elintarvikealan osaamista omaaville henkilöille, joilla on soveltuva, vähintään amk-tasoinen tutkinto tai vankka kokemus elintarvikealalta ja jotka haluavat kehittyä elintarvikeviennin osaajiksi.
Elintarvikeviennin Osaaja -koulutusohjelma toteutetaan kaksi kertaa hankkeen aikana. Ensimmäinen ohjelma alkaa Mikkelissä lokakuussa 2018 ja toinen ohjelma Oulussa tammikuussa 2019.
Hankkeessa toteutetun elintarvikeviennin koulutusohjelman pilotoinnin ja siitä saatujen kokemusten pohjalta haetaan lupaa toteuttaa vastaava koulutusohjelma ammattikorkeakoulutasoisena erikoistumiskoulutuksena vuodesta 2020 alkaen.
Elintarvikeviennin Osaaja -hankkeen kick off -tilaisuus järjestetään keskiviikkona 11.4.2018 klo 13.30-16 Haaga-Helian Pasilan toimipisteessä Helsingissä.
Lisätietoja:
Tarja Römer-Paakkanen, MMT dosentti
Yliopettaja/Projektipäällikkö Elintarvikeviennin Osaaja –hanke (Haaga-Helia osatoteuttaja)
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13, 00520 Helsinki
tel. +358 500 981 393, e-mail: tarja.romer-paakkanen@haaga-helia.fi
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet
Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailu käynnistyi
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 12.12.2019
Haaga-Helian ja MMA:n järjestämään Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailuun voi osallistua 11.12.2019–30.1.2020.
Kilpailun tarkoitus on palvella yrityksen myynnin kehittämistä ja parantaa suomalaista myyntiosaamista laajemminkin. Jokainen osallistuva yritys saa ilmaisen vertailuraportin, jossa myynnin osa-alueita verrataan muihin yrityksiin.
Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa a...
Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019
Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...
Haaga-Helialle Guinnessin maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 14.11.2019
Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019.Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin...