Tiedote
Käsikirja vieraanvaraisuuden tuoman voimavaran hyödyntämiseen ruokamatkailuyrityksissä
ti heinäk. 04 11:00:00 2017
”Voimaannuttava vieraanvaraisuus – käsikirja vieraanvaraisen palvelukulttuurin rakentamiseen” on opinnäytetyön tuloksena syntynyt tehtäväkirja. Kirja kannustaa vinkkien, pohdintojen ja tehtävien avulla ruokamatkailuyrityksiä kehittämään toimintaansa rohkeasti kokeillen kohti vieraanvaraista palvelukulttuuria.
Vieraanvaraisuusalalla tyytyväiset asiakkaat ovat kaiken toiminnan perusta. Palvelulla ja asiakaskokemuksilla on huomattava merkitys menestyvän ruokamatkailuyrityksen toiminnassa. Käsikirjassa kuvataan yrityskulttuurin merkitystä vieraanvaraisen palvelun alustana. Yrityskulttuuri ohjaa yrityksen toimintatapoja, eikä sitä voi kopioida. Se on yrityksen erottumistekijä. Kun henkilöstö tietää, miksi toimitaan kuten toimitaan, välittyy yrityskulttuuri asiakkaalle paikan ilmapiirinä.
Käsikirjan tehtävien ja vinkkien avulla ruokamatkailuyrityksen henkilöstö voi yhdessä pohtia vieraanvaraisuuden ulottuvuuksia ja kehittää oman yrityksen toimintaa konkreettisia kehitysideoita kokeillen. Käsikirjassa paneudutaan myös uuden tulokkaan valintaan ja vastaanottamiseen sekä ryhmähengen luomiseen ja jatkuvaan kehittymiseen.
Ruokamatkailijat haluavat olla osallisena rakentamassa omia kokemuksiaan. Harjoituksissa pohditaan asiakasryhmien odotuksia ja miten niihin vastataan. Käsikirja korostaa, että vieraanvaraisuus on vuorovaikutusta ihmisten välillä ja tavoitteena on asiakkaan odotusten ylittäminen.
Vieraanvaraisen palvelukulttuurin rakentamisessa yhteinen päämäärä on välttämätön, jotta kaikki ovat matkalla samaan suuntaan. Käsikirja kannustaa asettamaan konkreettisia tavoitteita, joiden avulla voidaan rakentaa vieraanvarainen palvelukulttuuri. Kirjan vinkkejä ja tehtäviä voivat soveltaa kaikenkokoiset ruokamatkailuyritykset, joiden tavoitteena on tuottaa asiakkaille ainutlaatuisia elämyksiä.
Opinnäytetyön toimeksiantaja oli RUOKA&MATKAILU -hanke ja sen tekijä Tiina Ratalahti opiskelee Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmassa.
Opinnäytetyö ja sen liitteenä oleva käsikirja, ovat luettavissa osoitteessa:
http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017060612553.
Lisätietoja
Tiina Ratalahti, opinnäytetyön tekijä, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
tratalahti@gmail.com, puh. 040 779 3823
Ohjaaja: Kristiina Adamsson, lehtori, RUOKA&MATKAILU -hankkeen koordinoija, Haaga-Helia
ammattikorkeakoulu
kristiina.adamsson@haaga-helia.fi, puh. 040 488 7595
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Matkailu
Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019
Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...
Haaga-Helia digitoi suomalaisen talviurheilumaiseman Pekingin talviurheilumessuille
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 18.10.2019
Yksi maailman suurimmista talviurheilumessuista, World Winter Sports Expo, järjestetään Pekingissä 17.-20. lokakuuta. Tapahtuman Suomi-paviljonki esittelee suomalaista osaamista messuvieraille. Haaga-Helian kehittämä The Box -elämyshanke on toteuttanut Suomi-paviljongin moniaistiseksi sekoitetun todellisuuden tilaksi.World Winter Sports Expo on yksi Suomen talviurheiluvuoden 2019 päätapahtumista. ...
Tutkimus: Leirintämatkailun suosio nousussa
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Leirintäalueiden yöpymismäärät ovat selvästi nousussa. Vuonna 2018 yöpymisiä oli yhteensä 1,8 miljoonaa. Nousu on 3,4 prosenttia vuodesta 2017. Erityisesti ulkomaalaisten yöpymismäärät on nousseet (+4,5 %). Ulkomaalaisten osuus on 18 prosenttia kaikista yöpymisistä.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa on tehty uusi tutkimus leirintämatkailun suosiosta, rahavirroista, rakenteesta sekä tulo- ja työll...