• Tiedotteet
  • Kuvat ja logot
  • Graafinen ohjeistus
  • Yhteyshenkilöt

Tiedote

Käsikirja vieraanvaraisuuden tuoman voimavaran hyödyntämiseen ruokamatkailuyrityksissä

ti heinäk. 04 11:00:00 2017

”Voimaannuttava vieraanvaraisuus – käsikirja vieraanvaraisen palvelukulttuurin rakentamiseen” on opinnäytetyön tuloksena syntynyt tehtäväkirja. Kirja kannustaa vinkkien, pohdintojen ja tehtävien avulla ruokamatkailuyrityksiä kehittämään toimintaansa rohkeasti kokeillen kohti vieraanvaraista palvelukulttuuria.

Vieraanvaraisuusalalla tyytyväiset asiakkaat ovat kaiken toiminnan perusta. Palvelulla ja asiakaskokemuksilla on huomattava merkitys menestyvän ruokamatkailuyrityksen toiminnassa. Käsikirjassa kuvataan yrityskulttuurin merkitystä vieraanvaraisen palvelun alustana. Yrityskulttuuri ohjaa yrityksen toimintatapoja, eikä sitä voi kopioida. Se on yrityksen erottumistekijä. Kun henkilöstö tietää, miksi toimitaan kuten toimitaan, välittyy yrityskulttuuri asiakkaalle paikan ilmapiirinä.

Käsikirjan tehtävien ja vinkkien avulla ruokamatkailuyrityksen henkilöstö voi yhdessä pohtia vieraanvaraisuuden ulottuvuuksia ja kehittää oman yrityksen toimintaa konkreettisia kehitysideoita kokeillen. Käsikirjassa paneudutaan myös uuden tulokkaan valintaan ja vastaanottamiseen sekä ryhmähengen luomiseen ja jatkuvaan kehittymiseen.

Ruokamatkailijat haluavat olla osallisena rakentamassa omia kokemuksiaan. Harjoituksissa pohditaan asiakasryhmien odotuksia ja miten niihin vastataan. Käsikirja korostaa, että vieraanvaraisuus on vuorovaikutusta ihmisten välillä ja tavoitteena on asiakkaan odotusten ylittäminen.

Vieraanvaraisen palvelukulttuurin rakentamisessa yhteinen päämäärä on välttämätön, jotta kaikki ovat matkalla samaan suuntaan. Käsikirja kannustaa asettamaan konkreettisia tavoitteita, joiden avulla voidaan rakentaa vieraanvarainen palvelukulttuuri. Kirjan vinkkejä ja tehtäviä voivat soveltaa kaikenkokoiset ruokamatkailuyritykset, joiden tavoitteena on tuottaa asiakkaille ainutlaatuisia elämyksiä.

Opinnäytetyön toimeksiantaja oli RUOKA&MATKAILU -hanke ja sen tekijä Tiina Ratalahti opiskelee Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmassa.

Opinnäytetyö ja sen liitteenä oleva käsikirja, ovat luettavissa osoitteessa:

http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2017060612553.

                                 

Lisätietoja

Tiina Ratalahti, opinnäytetyön tekijä, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

tratalahti@gmail.com, puh. 040 779 3823  

 

Ohjaaja: Kristiina Adamsson, lehtori, RUOKA&MATKAILU -hankkeen koordinoija, Haaga-Helia

ammattikorkeakoulu

kristiina.adamsson@haaga-helia.fi, puh. 040 488 7595

Jaa tuttavalle:

Tiedotteet Koulutus

Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailu käynnistyi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 12.12.2019

Haaga-Helian ja MMA:n järjestämään Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailuun voi osallistua 11.12.2019–30.1.2020.
Kilpailun tarkoitus on palvella yrityksen myynnin kehittämistä ja parantaa suomalaista myyntiosaamista laajemminkin. Jokainen osallistuva yritys saa ilmaisen vertailuraportin, jossa myynnin osa-alueita verrataan muihin yrityksiin.
Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa a...

Yrittäjyys Markkinointi Koulutus Mainonta

Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019

Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...

Matkailu Koulutus

Haaga-Helialle Guinnessin maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 14.11.2019

Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019.Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin...

Markkinointi Koulutus

Yhteyshenkilöt

Teemu Kokko
Teemu Kokko
rehtori, toimitusjohtaja
050 555 1131
grrzh.xbxxb@unntn-uryvn.sv
Ari Nevalainen
Ari Nevalainen
viestintäpäällikkö
040 4887 008
nev.arinynvara@unntn-uryvn.sv

© Koodiviidakko Oy 2017

Powered by ePressi & Sivuviidakko