• Tiedotteet
  • Kuvat ja logot
  • Graafinen ohjeistus
  • Yhteyshenkilöt

Tiedote

Lapin ruokailumatkailua kehitetään yhteisvoimin – Hungry for Finland –hanke jalkautuu Rovaniemelle

ma lokak. 31 08:29:00 2016

Ruokamatkailu on merkittävä osa Suomen matkailun kehittämistä. Tavoitteena on saada ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua – ja myös Lapin matkailua.

Hungry for Finland –hankkeen tavoitteena on tehdä ruoasta tärkeä, elämyksellinen ja ostettava osa Suomen matkailua, parantaa alan kilpailukykyä ja lisätä toimialan ja toimijoiden yhteistyötä. Hankkeen puitteissa on luotu mm. Suomen ensimmäisen ruokamatkailustrategia.

Hungry for Finland -pajat ovat osa Suomen ruokamatkailustrategian jalkauttamista. (kts. lisää www. hungryforfinland.fi). Työpajoja (H4F) on pidetty yhteensä 12 (Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Satakunta, Varsinais-Suomi, Uusimaa, Kymenlaakso, Keski-Suomi, Pohjois-Karjala, Koillismaa/Kuusamo, Etelä-Pohjanmaa, Ahvenanmaa ja Etelä-Karjala). Lapissa järjestettävä tilaisuus on 13. ja viimeinen ruokamatkailustrategian jalkauttamiseen liittyvä työpaja

AIKA Tiistai 1.11.2016 klo 9.30-14.00
PAIKKA Luokka 229, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti MTI, Viirinkankaantie 1, Rovaniemi

Kohderyhminä työpajoille ovat alueelliset matkailu- ja elintarvikeyrittäjät sekä muut toimijat. Strategia on tehty yhteistyössä Visit Finlandin ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa. Toimenpiteiden rahoittajana on MAVI (maaseutuvirasto). Työpajojen vetäjinä toimivat Kristiina Havas ja Kristian Sievers Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Vetäjät ovat toimineet ruokamatkailun kehittämistehtävissä vuodesta 2012.

OHJELMA

9.30 RUOKA & MATKAILU – elämyksellinen osa matkailua
• Ruoka- ja matkailustrategia pähkinänkuoressa
• Suomen huippuja, Ruokamatkailukilpailun satoa
• Kolme minuuttia ruokamatkailun trendeistä? What is cooking?
• Ruokamatkailun mahdollisuudet Lapissa, Kaisa Heiskari, VisitRovaniemi
• Ruokamatkailun asiakkaita ja tarpeita- Who is Hungry for Finland?

11.30 Kahvi ja välipalaa

12.00 Lapin ruokamatkailun alueprofiili

Lapin ruokamatkailun ”kattaus”

13.00–14.00 Miten tästä eteenpäin? Osallistujien toimenpiteet Lapin ruokamatkailun kehittämiseksi

H4F -työpajat ovat moduloitu valmennus- ja sparrauspaketti, joka on luotu ruokamatkailun kehittämiseen. Lapin työpajassa kehitetään elämyksellisiä ruokamatkailutuotteita kohderyhmien tarpeisiin ja kirkastetaan alueellista ruokamatkailun profiilia. Parhaimmillaan ruokamatkailu voi olla alueellisen matkailubrändin yksi keskeinen elementti. Työpaja järjestetään yhdessä Lappilaisia Makuelämyksiä Matkailijalle –hankkeen kanssa.

Lisätietoja: 
Kristiina Havas, kristiina.havas@haaga-helia.fi, p. 0500 688 332
Kristian Sievers, kristian.sievers@haaga-helia.fi, p.040 4887173

Jaa tuttavalle:

Tiedotteet Kotimaa

Lapin ruokailumatkailua kehitetään yhteisvoimin – Hungry for Finland –hanke jalkautuu Rovaniemelle

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 31.10.2016

Ruokamatkailu on merkittävä osa Suomen matkailun kehittämistä. Tavoitteena on saada ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua – ja myös Lapin matkailua.Hungry for Finland –hankkeen tavoitteena on tehdä ruoasta tärkeä, elämyksellinen ja ostettava osa Suomen matkailua, parantaa alan kilpailukykyä ja lisätä toimialan ja toimijoiden yhteistyötä. Hankkeen puitteissa on luotu mm. Suome...

Hanketiedotteet Kotimaa Tiede ja tutkimus Ohjelmistoteollisuus

Uusi Tekes-rahoitteinen hanke tuottaa tietoa big datan hyödyntämisestä liiketoiminnassa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 20.09.2016

 
Haaga-Helian koordinoima Big Data – Big Business on saanut Tekesiltä rahoituksen. Hankkeen tavoitteena on tuottaa tietoa siitä, miten big dataa voi hyödyntää uuden liiketoiminnan luomisessa. Hankkeen tulosten avulla yritykset voivat tunnistaa paremmin uudet big dataan pohjautuvat liiketoimintamahdollisuudet, kun ne kehittävät palveluitaan ja laajentavat niitä globaaleille markkinoille.
Hankkee...

Hanketiedotteet Kotimaa Tiede ja tutkimus Ohjelmistoteollisuus

Best Seller Competition 2016: Suomen paras myyntiosaaja on Salla Pantsar Turun ammattikorkeakoulusta!

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 15.04.2016

Eilen Haaga-Heliassa järjestetyn Best Seller Competition 2016 -tapahtuman voitti Salla Pantsar Turun ammattikorkeakoulusta! Salla sai sekä viralliselta tuomaristolta parhaat pisteet ja hänet valittiin myös yleisön suosikiksi yleisöäänestyksessä. Päätuomari Precedo Consultingin Marko Hänninen korosti palkitsemispuheenvuorossaan voittajan tarpeiden kartoittamisen osaamista sekä miellyttävää asiakkaa...

Koulutus Kauppa Talous Työelämä Kotimaa Yrittäjyys

Yhteyshenkilöt

Teemu Kokko
Teemu Kokko
rehtori, toimitusjohtaja
050 555 1131
grrzh.xbxxb@unntn-uryvn.sv
Ari Nevalainen
Ari Nevalainen
viestintäpäällikkö
040 4887 008
nev.arinynvara@unntn-uryvn.sv

© Koodiviidakko Oy 2017

Powered by ePressi & Sivuviidakko