Tiedote
Suomen ensimmäisen ruokamatkailukilpailun satoa: suomalaisesta ruoasta ollaan ylpeitä
pe huhtik. 29 14:30:00 2016
Suomalainen ruoka kiinnostaa, se on yllättävää, maistuvaa ja elämyksellistä. Juuri valmistuneessa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opinnäytetyössä on nostettu esiin osallistujien mainitsemia oivalluksia ja hyviä käytänteitä, joita voidaan käyttää hyödyksi Suomen ruokamatkailun kehittämisessä.
Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2015. Kilpailuun osallistui yhteensä 77 ruokamatkailutuotetta eri puolilta Suomea. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Visit Finlandin, työ- ja elinkeinoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Haaga-Helian kanssa.
Opiskelija Saara Linna on opinnäytetyössään hyödyntänyt Suomen ensimmäisen ruokamatkailukilpailun osallistujien kilpailulomakkeita. Opinnäytetyö tehtiin toimeksiantona RUOKA&MATKAILU -hankkeelle, joka on hanke ruokamatkailun kehittämiseksi Suomessa.
Kilpailuvastauksissa nousi esiin osallistujien ylpeys omista tuotteistaan, ja he hyödynsivät kekseliäästi paikallisia raaka-aineita, lähialueen yrityksiä, sekä toiminta-alueensa ympäristölle ominaisia piirteitä ruokamatkailutuotteissaan. Yritykset ja yhteisöt halusivat tuottaa matkailijoille aidon ja osallistavan ruokaelämyksen. ”Yhteistyössä on voimaa!”, todettiin useammankin osallistujan toimesta. Tuotteet ovat räätälöitävissä monenlaisille asiakasryhmille sopiviksi, eikä tarkkoja kohderyhmiä ole määritelty.
Ruokamatkailu on tärkeä kehittämisen kohde Suomessa. Parhaimmillaan ruokamatkailu vahvistaa alueen identiteettiä, tuottaa matkailijoille elämyksiä, tukee paikallisia yrityksiä ja lisää matkailua isojen kaupunkien ulkopuolelle.
Opinnäytetyö on luettavissa osoitteessa http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201604224857.
Lisätietoja:
Saara Linna, saara.linna@haaga-helia.fi, 040 7517 957
Kristiina Adamsson, Haaga-Helia, lehtori. kristiina.adamsson@haaga-helia.fi, 040 4887595
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Koulutus
Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailu käynnistyi
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 12.12.2019
Haaga-Helian ja MMA:n järjestämään Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailuun voi osallistua 11.12.2019–30.1.2020.
Kilpailun tarkoitus on palvella yrityksen myynnin kehittämistä ja parantaa suomalaista myyntiosaamista laajemminkin. Jokainen osallistuva yritys saa ilmaisen vertailuraportin, jossa myynnin osa-alueita verrataan muihin yrityksiin.
Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa a...
Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019
Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...
Haaga-Helialle Guinnessin maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 14.11.2019
Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019.Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin...