• Tiedotteet
  • Kuvat ja logot
  • Graafinen ohjeistus
  • Yhteyshenkilöt

Tiedote

Ruokaa saunaelämyksen tueksi

ke jouluk. 02 17:38:00 2015

Jotta saunaelämyksestä tulee unohtumaton, se vaatii tuekseen maistuvaa ruokaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelija on kehittänyt Suomen ruokamatkailua suunnittelemalla saunaruokatuotteita. 

Haaga-Helian opiskelija Marilla Happonen on tehnyt opinnäytetyön saunaruokatuotteista. Työssä esitellään kolme saunaruokakokonaisuutta, jotka on suunniteltu saunaelämyksiä ja -palveluita tarjovien yritysten käyttöön.

Kullakin saunaruokakokonaisuudella on oma teemansa, joka on käytettävissä sellaisenaan tai muokattavissa toimijalle sopivaan muotoon. Teemat ovat nimeltään Katuruoan innoittamaa – helppoa syötävää, Perinteisiä makuja – paluu lapsuuden makumaailmoihin ja Villisti hyvää – viimeisimpien trendien mukaisia herkkuja. Teemakokonaisuuksiin sisältyy alkujuoma, saunan aikana nautittava kevyt suolapala sekä täyttävämpi ateria ja pieni jälkiruoka saunan jälkeen. Ruokatuotteissa painottuvat monipuolinen lähiruoka sekä luonnosta saatavat raaka-aineet.

Tyhjällä vatsalla saunominen on epämukavaa

Opinnäytetyön perustana on ajatus siitä, että unohtumaton saunaelämys vaatiin tuekseen maistuvaa ruokaa.
”Tyhjällä vatsalla saunominen on epämukavaa”, toteaa Sauna from Finland järjestön toiminnanjohtaja Carita Harju.

Opinnäytetyö on toteutettu RUOKA & MATKAILU -hankkeelle, joka on laatinut Suomen ensimmäisen ruokamatkailustrategian. Vuosille 2015–2020 suunniteltu strategia kehittää Suomesta kansainvälisesti tunnettua ruokamatkailumaata. Ruoka- ja hyvinvointimatkailun näkökulmasta sauna on yksi Suomen parhaimmista matkailutuotteista, sillä se kuuluu olennaisesti suomalaiseen identiteettiin. Keskeistä saunaelämyksessä on myös maistuva ruoka.

Opinnäytetyö on luettavissa osoitteessa http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015112617888

Lisätietoja: 
Marilla Happonen, marilla.happponen@gmail.com, puh. 050 919 6525
Kristiina Adamsson, Haaga-Helia, kristiina.adamsson@haaga-helia.fi, puh. 040 488 7595

Jaa tuttavalle:

Tiedotteet

Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailu käynnistyi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 12.12.2019

Haaga-Helian ja MMA:n järjestämään Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailuun voi osallistua 11.12.2019–30.1.2020.
Kilpailun tarkoitus on palvella yrityksen myynnin kehittämistä ja parantaa suomalaista myyntiosaamista laajemminkin. Jokainen osallistuva yritys saa ilmaisen vertailuraportin, jossa myynnin osa-alueita verrataan muihin yrityksiin.
Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa a...

Yrittäjyys Markkinointi Koulutus Mainonta

Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019

Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...

Matkailu Koulutus

Haaga-Helialle Guinnessin maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 14.11.2019

Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019.Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin...

Markkinointi Koulutus

Yhteyshenkilöt

Teemu Kokko
Teemu Kokko
rehtori, toimitusjohtaja
050 555 1131
grrzh.xbxxb@unntn-uryvn.sv
Ari Nevalainen
Ari Nevalainen
viestintäpäällikkö
040 4887 008
nev.arinynvara@unntn-uryvn.sv

© Koodiviidakko Oy 2017

Powered by ePressi & Sivuviidakko