Tiedote
Ensimmäinen ruokajournalistien koulutus alkaa syyskuussa
to elok. 20 14:15:00 2015
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Sanoma Media Finland järjestävät yhdessä Suomen ensimmäisen ruokajournalismin opintokokonaisuuden syksyllä 2015.
“Opintokokonaisuus on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo taustaa journalistisesta työstä tai ruokakirjoittamisesta. Tavoitteena on, että osanottajat pääsevät hiomaan ideoistaan julkaisuvalmista sisältöä”, kertoo journalismin koulutusohjelman johtaja Anne Leppäjärvi.
Kokonaisuuden on suunnitellut HaagaHelian ja Sanoma Media Finlandin kanssa yhteistyössä Radio Helsingistä ja Nyt-liitteestä tuttu toimittaja Pauliina Siniauer, joka on viimeisen vuoden ajan tehnyt tutkimusta ruokajournalismista Freie Universitätissä Berliinissä.
Koko luennoitsijakaarti edustaa vahvaa alan osaamista.
“Mukana on niin Suomen parhaita ruokakirjoittajia kuin sosiaalisen median ja kuvaamisen ammattilaisia. Tutkivan ruokajournalismin iltaan saapuu Ruotsista palkittu journalisti ja kirjailija Mats-Eric Nilsson, jonka teokset elintarviketeollisuudesta ja pakkausmerkinnöistä ovat muuttaneet ruotsalaisten kulutustottumuksia. Nilsson on luvannut kertoa työtavoistaan, elintarvikehuijauksista sekä siitä, miten toimittaja saa elintarviketeollisuudesta tolkkua”, kertoo Siniauer.
Muita kouluttajia ovat mm. kirjoittaja ja toimittaja Hanna Jensen, Glorian Ruoka & Viinin päätoimittaja ja Sanoma Media Finlandin ruokatoimituksen esimies Sanna Maskulin, journalismin lehtori Miisa Jääskeläinen, toimittaja/yrittäjä Paula Salovaara sekä toimittaja ja ravintolakriitikko Teemu Luukka.
“Ruokajournalismikentän monipuolisuuden huomioiden on ollut hämmentävää huomata, ettei sitä opeteta oikeastaan missään Euroopassa. Mahtavaa, että Suomessa ollaan edelläkävijöitä tässä", sanoo Siniauer.
Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa ja se käynnistyy maanantaina 21.9.2015 Hotelli- ja ravintolamuseossa.
“Paikkavalinta ei voisi olla osuvampi ensimmäiselle ruokajournalismikoulutukselle", iloitsee Anne Leppäjärvi.
Opintokokonaisuus koostuu viidestä luennosta, kolmesta workshopista sekä väliharjoituksista, joista saa henkilökohtaista palautetta. Koulutus tapahtuu Helsingissä eri pisteissä. Koulutuksen hinta on 1190 euroa (sis alv. 24%). Hakuaika päättyy 31.8.2015.
Opintokokonaisuuden ohjelma ja hakuohjeet:
Ohjelma:
Maanantai 21.9.2015 klo 17.30 - 20.00
Luento 1: Johdatus ruokajournalismiin: mitä kaikkea ruokajournalismi on ja miten tullaan ruokajournalistiksi
Maanantai 28.9.2015 klo 17.30 - 20.00
Luento 2: Ruokatrendit ja -kulttuurit
Lauantai 3.10.2015 klo 10.00 - 18.00
Workshop 1: Luova ruokakirjoittaminen ja oman äänen löytäminen
Maanantai 5.10.2015 klo 17.30 - 20.00
Luento 3: Reseptien kehittäminen ja kirjoittaminen
Maanantai 26.10.2015 klo 17.30 - 20.00
Luento 4: Ravintola-arviot ja työskentely ravintolakriitikkona
Lauantai 31.10.2015 klo klo 10.00 - 18.00
Workshop 2: Reseptiikka & ruokakuvaus: resepti paperilta lautaselle ja julkaisukuntoon
Maanantai 9.11.2015 klo 17.30 - 20.00
Luento 5: Tutkivaa ruokajournalismia: sukellus elintarvikebisnekseen
(pääosin englanninkielinen)
Lauantai 14.11.2015 klo 10.00 - 18.00
Workshop 3: Sosiaalinen media journalistin välineenä
Hakeminen:
Syksyn 2015 opintokokonaisuuteen valitaan 20 opiskelijaa motivaatiokirjeen perusteella.
Hakuaika alkaa torstaina 20.8.2015 ja päättyy maanantaina 31.8.2015
Valitut saavat tiedon perjantaihin 5.9.2015 mennessä. Opintokokonaisuus käynnistyy maanantaina 21.9.2015.
Motivaatiokirje on vapaamuotoinen, yhden sivun mittainen teksti, jossa kerrot
suhteestasi ruokaan, journalismiin ja ruokajournalismiin
- mitä teet tällä hetkellä
- miksi haet tähän ohjelmaan
- miten aiot hyödyntää koulutusta.
Opiskelijavalintaan vaikuttavat hakijan motivaatio ja valmiudet sekä tavoitteiden konkreettisuus.
Liitä kirjeeseen yhteystietosi (postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).
Lähetä hakemuksesi osoitteella info.asto@haaga-helia.fi ja merkitse aihekenttään "Ruokajournalismi2015".
Lisätietoja:
Koulutuksen tuottajat
Anne Leppäjärvi, puh. 040 488 7525, anne.leppajarvi@haaga-helia.fi
Pauliina Siniauer, puh. 040 653 8710, siniauer@gmail.com
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet
Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailu käynnistyi
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 12.12.2019
Haaga-Helian ja MMA:n järjestämään Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailuun voi osallistua 11.12.2019–30.1.2020.
Kilpailun tarkoitus on palvella yrityksen myynnin kehittämistä ja parantaa suomalaista myyntiosaamista laajemminkin. Jokainen osallistuva yritys saa ilmaisen vertailuraportin, jossa myynnin osa-alueita verrataan muihin yrityksiin.
Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa a...
Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019
Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...
Haaga-Helialle Guinnessin maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 14.11.2019
Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019.Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin...