Tiedote
Perulaista ruokaa ravintola Mayassa
ti huhtik. 21 08:48:00 2015
Vappuviikolla 27.-30.4.2015 pääsee maistamaan perulaisia perinneruokia ravintola Mayan lounailla. Lounasviikon toteutus on osa Haaga-Helian restonomiopiskelijan opinnäytetyötä.
Helsingin keskustan ravintola Mayassa toteutetaan lounas ensi kertaa perulaisella teemalla. Peru-teeman takana on Haaga-Helian restonomiopiskelija Marju Reyes, jolla on laaja asiantuntemus maan ruokakulttuurista. Reyesin opinnäytetyö käsittelee Perun pohjoisrannikon ruokia.
Mayan lounaslistalla on monipuolisesti ruokia koko maasta, muun muassa perinteinen pohjoisrannikon shambar-keitto, joka valmistetaan palkokasveista ja pekonista. Sitä tarjotaan perinteisesti aina maanantaisin, näin myös Mayassa. Muita alueen erikoisuuksia ovat äyriäis- ja kalaruoat sekä keitot, joita listalla on useampiakin, sekä esimerkiksi afrikkalaisvaikutteiset härän sydämestä valmistetut anticuchot-vartaat. Toki listalla on broileri- tai lihavaihtoehtokin. Kaikki lounasannokset sisältävät salaattipöydän, joka toteutetaan perulaisella teemalla. Salaattipöydästä tarjotaan aitoa perulaista cevicheä, limen mehulla, chilillä ja valkosipulilla kypsytettyä kalaa.
Perun ruokakulttuuri on aiheena ajankohtainen. Peru voitti Maailman paras kulinaarinen matkakohde -palkinnon (World Travel Awards) jo kolmatta kertaa peräkkäin vuonna 2014. Perun ruokakulttuuri tunnettiin vielä jokin aika sitten lähinnä vain cevichestä, nyt se on saanut mainetta yhtenä maailman monipuolisimmista ja mielenkiintoisimmista ruokakulttuureista.
Maan ruokakulttuurissa näkyy edelleen vahvasti inkojen ja jo heitä edeltäneiden sivilisaatioiden perinteet. Niiden lisäksi se on saanut vaikutteita espanjalaisilta valloittajilta ja heidän afrikkalaisilta orjiltaan, sekä ranskalaisilta, italialaisilta, kiinalaisilta ja japanilaisilta maahanmuuttajilta.
Ravintola Maya sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Kansallisteatterin vieressä, osoitteessa Mikonkatu 18. Ravintola Maya ja Marju Reyes toivottavat kaikki perulaisesta ruoasta kiinnostuneet tervetulleiksi maistamaan maan erikoisuuksia. Lounas tarjoillaan päivittäin kello 11–14 ja lista on ravintolan internetsivuilla www.maya.fi.
Lisätietoja:
Marju Reyes, opiskelija Haaga-Helia AMK, marju.reyes(at)yahoo.com, 045-312 9366
Birgitta Nelimarkka, opinnäytetyön ohjaaja Haaga-Helia AMK, birgitta.nelimarkka(a)haaga-helia.fi, 040 488 7181
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet
Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailu käynnistyi
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 12.12.2019
Haaga-Helian ja MMA:n järjestämään Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailuun voi osallistua 11.12.2019–30.1.2020.
Kilpailun tarkoitus on palvella yrityksen myynnin kehittämistä ja parantaa suomalaista myyntiosaamista laajemminkin. Jokainen osallistuva yritys saa ilmaisen vertailuraportin, jossa myynnin osa-alueita verrataan muihin yrityksiin.
Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa a...
Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019
Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...
Haaga-Helialle Guinnessin maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 14.11.2019
Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019.Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin...