Tiedote
Happy Hacking Dayssa joukkorahoituskampanja Pahkasian palauttamiseksi
ke huhtik. 29 10:03:00 2015
Tietotekniikkataitajat yhteen kokoavan Happy Hacking Day -tapahtuman yhteydessä käynnistetään joukkorahoituskampanja Pahkasika-lehden uuden numeron julkaisemiseksi. Happy Hacking Dayn avoimen lähdekoodin teemaan liittyy läheisesti myös joukkoistaminen, joka mahdollistaa viimeksi vuonna 2000 ilmestyneen Pahkasian henkiin herättämisen 15 vuoden jälkeen. Vaikka hankkeen tuloksena on perinteinen 64-sivuinen Pahkasika-albumi, tapahtuman järjestäjän Tuomo Ryynäsen mukaan Pahkasian palauttaminen on ensisijaisesti IT-projekti.
– Jos IT:tä ei olisi hyödynnetty, ei tämä olisi mahdollista. Palautusprojektissa on perustettu verkkopalvelu Pahkasialle ja käynnistetty joukkorahoituskampanja. Tilaus-toimitusketju toimii myös sähköisten kanavien kautta, kertoo Tuomo Ryynänen. – Lehtiä on aiemminkin rahoitettu joukkoistamisen avulla, mutta brändin uudelleen herättäminen on uusi juttu, Ryynänen jatkaa.
– Uusi, koko kansan tavoitettavissa oleva tietotekniikka ja varsinkin sosiaalinen media ovat mielenkiintoisia asioita, sanoo Pahkasian päätoimittaja Markku Paretskoi. – Harmi, ettei IT-tekniikkaa ja somea ollut käytössä 1980- ja 1990-luvuilla, jolloin Pahkasika ilmestyi säännöllisesti. Olisimme tehneet niistä raakaa pilaa.
Happy Hacking Day -tapahtumassa voi tavata Pahkasian toimitusta ja tutustua Pahkasian palautuskampanjaan.
Happy Hacking Day -tapahtumaan tulee myös vieraita Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksesta CERNistä puhumaan ja esittelemään projektia avoimeen lähdekoodiin perustuvasta GPS-rannekellosta. Avoimen lähdekoodin GPS-kellon pystyy kokoamaan kuka tahansa. Tapahtumaan ilmoittautuneet pääsevät osallistumaan kilpailuun, jonka tehtävänä on suunnitella GPS-kelloon uusi kuori ja tulostaa se 3D-tulostimella. Kilpailuun osallistuvat kuoret ovat julkista tavaraa ja kaikki suunnitelmat julkaistaan projektin yhteydessä.
Tapahtumaan ilmoittautuneet voivat myös voittaa lentoliput Euroopan suurimpaan avoimen lähdekoodin tapahtumaan Brysseliin.
Voittoa tavoittelemattoman Happy Hacking Day 2015 -tapahtuman järjestää Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, ja sen tuottajana on Hankiworks Oy. Tapahtuman tekemiseen paikanpäällä osallistuvat CrwdPuisto, PuskaPromotions ja Free Software Group. Tilaisuus on vierailijoille maksuton.
Tutustu Happy Hacking Dayn muuhun ohjelmaan, kuten YLE:n tietojärjestelmien hakkerointimahdollisuuteen osoitteessa http://www.happyhackingday.info/
Lisätietoja Pahkasian joukkorahoituskampanjasta:
www.pahkasika.net
Aika: 8.–9.5.2015 klo 10:00 →
Paikka: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Ratapihantie 13, 00520 Helsinki
Lisätietoa Tuomo Ryynänen, tuomo.ryynanen@haaga-helia.fi
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Tietotekniikka
Digi Day –tapahtumassa tarjolla digitaalisuutta ja inspiraatiota – Digi Day 2018 –tapahtuma ”Inspiration Changes the World” järjestetään 14.2. Porvoo Campuksella
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 31.01.2018
Digi Day -tapahtuma valtaa Porvoo Campuksen 14.2. Tapahtuma tarjoaa tilaisuuden tutustua digitaalisuuden uusimpiin trendeihin, tulevaisuuden mahdollisuuksiin sekä inspiroitua alan ammattilaisten pitämistä puheista ja työpajoista. Porvoo Campuksen tapahtumatuotannon opiskelijat vastaavat tapahtuman järjestämisestä.Digi Day -tapahtuman teemana on tänä vuonna inspiraatio. Digitalisaatio tarjoaa lukem...
Btob-myynnin digitalisaatio uudistaa myyjän roolia
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 22.01.2018
Btob-myynnin digitalisoituminen asettaa yrityksille uudenlaisia haasteita, mutta samalla se tarjoaa niille mahdollisuuden hyödyntää digivälineitä ja -kanavia entistä paremmin. Tekes-rahoitteinen DIVA-tutkimushanke* selvitti vuosien 2015–2017 aikana, miten digitalisaatio vaikuttaa btob-ostajiin ja kokosi niiden pohjalta kattavat yrityssuositukset.
Digitaalisissa btob-ratkaisuissa kehittämisen var...
Hanketiedotteet Tiede ja tutkimus Tietotekniikka Markkinointi Koulutus
Mitä nuoret, maahanmuuttajat ja ikäihmiset toivovat digipalveluilta?
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 11.01.2018
"Yhteiskuntamme ei pyöri ilman digitaalisia palveluja. Koulujen kirjat vaihtuvat tableteiksi, ja opintosuunnitelmiin on lisätty koodaaminen. Kaupoissa on itsepalvelukassat, jotka lukevat hinnat digitaalisesti, robotit hoitavat jakelun ja autot ajavat ilman kuljettajaa. Myös kansalaisten työnhakupalvelut, sosiaalietuuksien hakeminen ja vakuutuspalvelut on siirretty verkkoon. Digitaalisuuden mukanaa...