• Tiedotteet
  • Kuvat ja logot
  • Graafinen ohjeistus
  • Yhteyshenkilöt

Tiedote

Haussa Suomen paras ruokamatkailutuote - Suomen ruokamatkailukilpailu käynnistyi MATKA2015-messuilla

to tammik. 15 11:41:00 2015

Suomen parasta ruokamatkailutuotetta etsitään kilpailun avulla. Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haetaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä.

”Maailmalla matkailusektori on nostanut ruoan yhdeksi kiinnostavimmista matkailun trendeistä. Ruoka tulee saada yhä tärkeämmäksi ja elämyksellisemmäksi osaksi Suomen matkailua. Ruokamatkailun kehittämisellä vahvistamme Suomen matkailun kilpailukykyä”, perustelee matkailun Executive Vice President Jaakko Lehtonen Visit Finlandista.

Ruokamatkailua on matkailijoiden kohtaamat paikallisuuteen ja tarinoihin perustuvat ruokaan liittyvät elämykset. Ruokamatkailu voi näyttäytyä maukkaana ravintolaruokailuna, kotiruokailuna tai suomalaisen ruoan tekemisenä ohjatusti. Se voi liittyä luonnonantimiin ja keräilyyn liittyvään tekemiseen tai olla luonnossa ja kulttuuriympäristössä tapahtuvaa ruokailua. Myös erilaiset ruokamatkailuun liittyvät reitit ja tapahtumat, torit, kauppahallit, erikoismyymälät kuten juustolat, viinitilat sekä pienpanimot ja niiden ympärille rakennettu ohjelma ovat esimerkkejä ruokamatkailun monimuotoisuudesta.

”Ruokamatkailuun liittyy tarinat, paikallisuus ja puhtaus. Parhaimmillaan ruokamatkailutuote on osallistamista ja tekemistä, josta matkailija oppii jotain uutta ja tekee matkailutuotteen elämykselliseksi”, täsmentää projektipäällikkö Kristiina Havas Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Ruokamatkailukilpailu on tarkoitettu yrityksille ja yhteisöille, jotka tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan osoitteessa www.hungryforfinland.fi. Sivustolla voi myös ehdottaa ruokamatkailuun liittyvää tahoa osallistumaan kilpailuun.

Voittaja palkitaan 3000 euron ruokamatkailutuotteen kehittämisrahalla. Kilpailun voittaja ja finalistit saavat markkinoinnillista näkyvyyttä sekä mahdollisuuden osallistua kansainväliseen Paul Bocuse Chef -seminaarin työpajaan Helsingissä.

Kilpailun toteuttajia ovat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus-ja kulttuuriministeriö ja Visit Finland (Finpro). Kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy, puh. 0500 688 332, kristiina.havas@haaga-helia.fi

Ruokamatkailukilpailun nettisivut: www.hungryforfinland.fi
Ruokamatkailukilpailun esittelyvideo: http://youtu.be/QOgHR0gwACw

  • /media/press_room/1/releases/ruokamatkailukilpailu2015.jpg

Jaa tuttavalle:

Tiedotteet

Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailu käynnistyi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 12.12.2019

Haaga-Helian ja MMA:n järjestämään Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailuun voi osallistua 11.12.2019–30.1.2020.
Kilpailun tarkoitus on palvella yrityksen myynnin kehittämistä ja parantaa suomalaista myyntiosaamista laajemminkin. Jokainen osallistuva yritys saa ilmaisen vertailuraportin, jossa myynnin osa-alueita verrataan muihin yrityksiin.
Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa a...

Yrittäjyys Markkinointi Koulutus Mainonta

Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019

Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...

Matkailu Koulutus

Haaga-Helialle Guinnessin maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 14.11.2019

Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019.Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin...

Markkinointi Koulutus

Yhteyshenkilöt

Teemu Kokko
Teemu Kokko
rehtori, toimitusjohtaja
050 555 1131
grrzh.xbxxb@unntn-uryvn.sv
Ari Nevalainen
Ari Nevalainen
viestintäpäällikkö
040 4887 008
nev.arinynvara@unntn-uryvn.sv

© Koodiviidakko Oy 2017

Powered by ePressi & Sivuviidakko