Tiedote
Haussa Suomen paras ruokamatkailutuote - Suomen ruokamatkailukilpailu käynnistyi MATKA2015-messuilla
to tammik. 15 11:41:00 2015
Suomen parasta ruokamatkailutuotetta etsitään kilpailun avulla. Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haetaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä.
”Maailmalla matkailusektori on nostanut ruoan yhdeksi kiinnostavimmista matkailun trendeistä. Ruoka tulee saada yhä tärkeämmäksi ja elämyksellisemmäksi osaksi Suomen matkailua. Ruokamatkailun kehittämisellä vahvistamme Suomen matkailun kilpailukykyä”, perustelee matkailun Executive Vice President Jaakko Lehtonen Visit Finlandista.
Ruokamatkailua on matkailijoiden kohtaamat paikallisuuteen ja tarinoihin perustuvat ruokaan liittyvät elämykset. Ruokamatkailu voi näyttäytyä maukkaana ravintolaruokailuna, kotiruokailuna tai suomalaisen ruoan tekemisenä ohjatusti. Se voi liittyä luonnonantimiin ja keräilyyn liittyvään tekemiseen tai olla luonnossa ja kulttuuriympäristössä tapahtuvaa ruokailua. Myös erilaiset ruokamatkailuun liittyvät reitit ja tapahtumat, torit, kauppahallit, erikoismyymälät kuten juustolat, viinitilat sekä pienpanimot ja niiden ympärille rakennettu ohjelma ovat esimerkkejä ruokamatkailun monimuotoisuudesta.
”Ruokamatkailuun liittyy tarinat, paikallisuus ja puhtaus. Parhaimmillaan ruokamatkailutuote on osallistamista ja tekemistä, josta matkailija oppii jotain uutta ja tekee matkailutuotteen elämykselliseksi”, täsmentää projektipäällikkö Kristiina Havas Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.
Ruokamatkailukilpailu on tarkoitettu yrityksille ja yhteisöille, jotka tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan osoitteessa www.hungryforfinland.fi. Sivustolla voi myös ehdottaa ruokamatkailuun liittyvää tahoa osallistumaan kilpailuun.
Voittaja palkitaan 3000 euron ruokamatkailutuotteen kehittämisrahalla. Kilpailun voittaja ja finalistit saavat markkinoinnillista näkyvyyttä sekä mahdollisuuden osallistua kansainväliseen Paul Bocuse Chef -seminaarin työpajaan Helsingissä.
Kilpailun toteuttajia ovat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus-ja kulttuuriministeriö ja Visit Finland (Finpro). Kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.
Lisätietoja:
Projektipäällikkö Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy, puh. 0500 688 332, kristiina.havas@haaga-helia.fi
Ruokamatkailukilpailun nettisivut: www.hungryforfinland.fi
Ruokamatkailukilpailun esittelyvideo: http://youtu.be/QOgHR0gwACw
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Matkailu
Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019
Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...
Haaga-Helia digitoi suomalaisen talviurheilumaiseman Pekingin talviurheilumessuille
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 18.10.2019
Yksi maailman suurimmista talviurheilumessuista, World Winter Sports Expo, järjestetään Pekingissä 17.-20. lokakuuta. Tapahtuman Suomi-paviljonki esittelee suomalaista osaamista messuvieraille. Haaga-Helian kehittämä The Box -elämyshanke on toteuttanut Suomi-paviljongin moniaistiseksi sekoitetun todellisuuden tilaksi.World Winter Sports Expo on yksi Suomen talviurheiluvuoden 2019 päätapahtumista. ...
Tutkimus: Leirintämatkailun suosio nousussa
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019
Leirintäalueiden yöpymismäärät ovat selvästi nousussa. Vuonna 2018 yöpymisiä oli yhteensä 1,8 miljoonaa. Nousu on 3,4 prosenttia vuodesta 2017. Erityisesti ulkomaalaisten yöpymismäärät on nousseet (+4,5 %). Ulkomaalaisten osuus on 18 prosenttia kaikista yöpymisistä.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa on tehty uusi tutkimus leirintämatkailun suosiosta, rahavirroista, rakenteesta sekä tulo- ja työll...