Tiedote
Kesäherkkujen takana on tuhat tarinaa
to kesäk. 26 16:15:00 2014
Kesäaikaan miltei jokaisessa grillissä tirisee makkara, mutta kuka tietää, milloin makkara tuli Suomeen ja miten sen valmistus ja maku ovat vuosisatojen aikana muuttuneet? Entä millaisia merkityksiä liittyy hääkakun leikkaamiseen? Erilaiset ruokatrendit seuraavat toistaan, mutta ruokakulttuurista ei Suomessa juuri puhuta.
Ruokakulttuurin laajuus ja syvyys tulevat näkyviksi Lautasta laajemmalta -julkaisussa, joka on yli 900-sivuinen ruokakulttuurin pikkujättiläinen. Se kokoaa yksiin kansiin koko ruokakulttuurin laajan kirjon, myös kesäisten suosikkiruokiemme taustoja ja tarinoita. Teoksen on kirjoittanut MMM, FM Ulla Rauramo.
Julkaisussa paneudutaan muun muassa suomalaiseen ruokakulttuuriin, ruokatarinoihin, ruuan historiaan sekä ruuan rooliin tieteissä ja taiteissa. Näkökulma laajentuu ruuan luomaan yhteisöllisyyteen ja siihen, mitä kätkeytyy ruokavalintojen taakse.
– Me emme syö vain konkreettista ruokaa, me syömme myös tarinoita. Mummon lihapullat ja kesäiset mansikkamaidot kantavat makumuistoja, jotka ovat yhtä aikaa sekä yhteisiä että yksityisiä. Omilla ruokavalinnoillamme me jatkamme ja muutamme näitä perinteitä, Rauramo toteaa.
Julkaisusta on mahdollista saada sähköpostitse arvostelukappale (ar.nevalainen@haaga-helia.fi).
Lisätietoja:
Ari Nevalainen, viestintäpäällikkö, HAAGA-HELIA, puh 040 488 7008, ari.nevalainen@haaga-helia.fi
Ulla Rauramo, puh 050 344 3484, ulla.rauramo@gmail.com
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet
Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailu käynnistyi
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 12.12.2019
Haaga-Helian ja MMA:n järjestämään Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailuun voi osallistua 11.12.2019–30.1.2020.
Kilpailun tarkoitus on palvella yrityksen myynnin kehittämistä ja parantaa suomalaista myyntiosaamista laajemminkin. Jokainen osallistuva yritys saa ilmaisen vertailuraportin, jossa myynnin osa-alueita verrataan muihin yrityksiin.
Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa a...
Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019
Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...
Haaga-Helialle Guinnessin maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 14.11.2019
Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019.Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin...