• Tiedotteet
  • Kuvat ja logot
  • Graafinen ohjeistus
  • Yhteyshenkilöt

Tiedote

Kesäherkkujen takana on tuhat tarinaa

to kesäk. 26 16:15:00 2014

Kesäaikaan miltei jokaisessa grillissä tirisee makkara, mutta kuka tietää, milloin makkara tuli Suomeen ja miten sen valmistus ja maku ovat vuosisatojen aikana muuttuneet? Entä millaisia merkityksiä liittyy hääkakun leikkaamiseen? Erilaiset ruokatrendit seuraavat toistaan, mutta ruokakulttuurista ei Suomessa juuri puhuta.

Ruokakulttuurin laajuus ja syvyys tulevat näkyviksi Lautasta laajemmalta -julkaisussa, joka on yli 900-sivuinen ruokakulttuurin pikkujättiläinen. Se kokoaa yksiin kansiin koko ruokakulttuurin laajan kirjon, myös kesäisten suosikkiruokiemme taustoja ja tarinoita. Teoksen on kirjoittanut MMM, FM Ulla Rauramo.

Julkaisussa paneudutaan muun muassa suomalaiseen ruokakulttuuriin, ruokatarinoihin, ruuan historiaan sekä ruuan rooliin tieteissä ja taiteissa. Näkökulma laajentuu ruuan luomaan yhteisöllisyyteen ja siihen, mitä kätkeytyy ruokavalintojen taakse.

– Me emme syö vain konkreettista ruokaa, me syömme myös tarinoita. Mummon lihapullat ja kesäiset mansikkamaidot kantavat makumuistoja, jotka ovat yhtä aikaa sekä yhteisiä että yksityisiä. Omilla ruokavalinnoillamme me jatkamme ja muutamme näitä perinteitä, Rauramo toteaa.

Julkaisusta on mahdollista saada sähköpostitse arvostelukappale (ar.nevalainen@haaga-helia.fi).

Lisätietoja:

Ari Nevalainen, viestintäpäällikkö, HAAGA-HELIA, puh 040 488 7008, ari.nevalainen@haaga-helia.fi
Ulla Rauramo, puh 050 344 3484, ulla.rauramo@gmail.com


 

Jaa tuttavalle:

Tiedotteet Matkailu

Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019

Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...

Matkailu Koulutus

Haaga-Helia digitoi suomalaisen talviurheilumaiseman Pekingin talviurheilumessuille

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 18.10.2019

Yksi maailman suurimmista talviurheilumessuista, World Winter Sports Expo, järjestetään Pekingissä 17.-20. lokakuuta. Tapahtuman Suomi-paviljonki esittelee suomalaista osaamista messuvieraille. Haaga-Helian kehittämä The Box -elämyshanke on toteuttanut Suomi-paviljongin moniaistiseksi sekoitetun todellisuuden tilaksi.World Winter Sports Expo on yksi Suomen talviurheiluvuoden 2019 päätapahtumista. ...

Urheilu ja vapaa-aika Markkinointi Matkailu

Tutkimus: Leirintämatkailun suosio nousussa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.09.2019

Leirintäalueiden yöpymismäärät ovat selvästi nousussa. Vuonna 2018 yöpymisiä oli yhteensä 1,8 miljoonaa. Nousu on 3,4 prosenttia vuodesta 2017. Erityisesti ulkomaalaisten yöpymismäärät on nousseet (+4,5 %). Ulkomaalaisten osuus on 18 prosenttia kaikista yöpymisistä.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa on tehty uusi tutkimus leirintämatkailun suosiosta, rahavirroista, rakenteesta sekä tulo- ja työll...

Matkailu

Yhteyshenkilöt

Teemu Kokko
Teemu Kokko
rehtori, toimitusjohtaja
050 555 1131
grrzh.xbxxb@unntn-uryvn.sv
Ari Nevalainen
Ari Nevalainen
viestintäpäällikkö
040 4887 008
nev.arinynvara@unntn-uryvn.sv

© Koodiviidakko Oy 2017

Powered by ePressi & Sivuviidakko