Tiedote
Gastro Helsinki 2014 esittelee messujen parhaisiin valittun Matchart-viininvalintasovelluksen
pe maalisk. 14 10:14:00 2014
Gastro Helsinki 2014 (http://www.messukeskus.com/Sites1/Gastro/Sivut/default.aspx) on Suomen johtava hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattitapahtuma, joka järjestetään Helsingin messukeskuksessa 19. – 21.3.2014.
”Gastron parhaat” http://www.messukeskus.com/Sites1/Gastro/Sivut/News.aspx?url=/UutisetTiedotteet/EkologisuusjataloudellisuusGastronparhaidenvaltteina.aspx esittelee messujen kävijöille alan mielenkiintoisimmat uutuudet. HAAGA-HELIA esittelee messuilla yhden Gastron parhaiksi valitun uutuuden, Matchart -viininvalintasovelluksen (http://www.matchart.fi/), joka auttaa onnistumaan viininvalinnassa.
”Matchart on älypuhelinsovellus, joka osaa tunnistaa ja suositella oikeat viinit mille tahansa ruoka-annokselle. Matchart purkaa annoksen osiin perusmakujen perusteella ja yhdistää käyttäjän valintojen perusteella annoksen oikeaan viinityyliin. Käyttäjä saa vastaukseksi kolme puna- ja valkoviiniä, jotka sopivat annokselle”, selventää sovelluksen kehittämisestä HAAGA-HELIAssa vastannut lehtori ja viinikirjailija Risto Karmavuo.
Käyttäjälle ilmaista Matchartia voi testata HAAGA-HELIAn osastolla 6e145. Ammattilaispuolella sovellus toimii myynninohjauksen välineenä sekä apuna henkilökunnan koulutuksessa viinin ja ruuan yhteensovittamisessa.
Sovellusta ovat olleet kehittämässä Karmavuon lisäksi Pohjoismaiden paras sommelier Juha Lihtonen sekä lukuisia muita asiantuntijoita. Palvelua kehittävät tällä hetkellä yhteistyössä HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu ja Wine Academy.
”Matchart on yksi esimerkki alan kehitystä eteenpäin vievistä ja tulevaisuutta luotaavista hankkeesta, jota teemme alan tulevien esimiesten kouluttamisen ohessa”, kertoo Karmavuo.
Gastro Pro -seminaarissa luodataan hotelli-, ravintola- ja catering-alan tulevaisuutta
Jo 45 vuotta hotelli- ja ravintola-alan asiantuntijoita ja esimiehiä kouluttanut oppilaitos järjestää messuilla myös kaksi ammattilaisseminaaria.
Gastro Pro -seminaariin (http://www.messukeskus.com/Sites1/Gastro/Kavijat/ohjelma/Sivut/GastroPro.aspx) keskiviikkona 19.3. on kutsuttu hotelli-, ravintola- ja catering-alan ylin liikkeenjohto. Alan tulevaisuutta luodataan neljän puheenvuoron kautta. Smith Travel Researchin Steve Hood alustaa tiedon hyödyntämisestä hotellielinkeinon liiketoiminnan kehittämisessä. Kalifornian yliopiston professori John Self puhuu ravintolan menestystekijöistä. Burger Kingiä ja Mövenpickiä luotsannut Annette Mützen avaa oven menestyvien ruokatuotteiden rakentamiseen. Kansainvälisesti arvostetun design-yrityksen Eckhart Interior Design Group:in perustaja Frank van Haalen puhuu tulevaisuuden konseptien luomisesta.
Matkailu-, ravitsemus- ja talousalan laskentatoimiseminaari torstaina 20.3. on tarkoitettu pääasiassa laskentatoimen opettajille. Puheenvuorot koskevat muun muassa tuloskortin käyttöä ravintolan esimiestyössä ja revenue managementia tuloksenteon välineenä.
Lisätietoja:
- Matchart Risto Karmavuo risto.karmavuo@haaga-helia.fi puh. 0400 538 740
- Gastro Pro -seminaari Ari Björkqvist ari.bjorkqvist@haaga-helia.fi, puh. 040 556 8866
- Laskentatoimen seminaari Pekka Heikkilä pekka.heikkila@haaga-helia.fi , puh. 040 488 7158
- Median edustajien ilmoittautumiset seminaareihin 17.3. mennessä: elisa.aunola@haaga-helia.fi , puh. 040 4887186
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet
Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailu käynnistyi
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 12.12.2019
Haaga-Helian ja MMA:n järjestämään Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailuun voi osallistua 11.12.2019–30.1.2020.
Kilpailun tarkoitus on palvella yrityksen myynnin kehittämistä ja parantaa suomalaista myyntiosaamista laajemminkin. Jokainen osallistuva yritys saa ilmaisen vertailuraportin, jossa myynnin osa-alueita verrataan muihin yrityksiin.
Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa a...
Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019
Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...
Haaga-Helialle Guinnessin maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 14.11.2019
Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019.Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin...