• Tiedotteet
  • Kuvat ja logot
  • Graafinen ohjeistus
  • Yhteyshenkilöt

Tiedote

Maistuva vegaaniruoka jää matkailijan mieleen

to jouluk. 19 12:17:00 2013

Moni vegaaniruokavaliota noudattava matkailija kokee, että hyvä ruoka on tärkeä osa onnistunutta matkakokemusta. Tavallisesti vegaanimatkailijan ruoka jää kuitenkin yksipuoliseksi tai vähäiseksi, sillä laadukasta vegaaniruokaa on harvoin tarjolla.

Vegaanimatkailijat kokevat, että vegaaniruokavalion noudattaminen vaikuttaa matkustuskokemukseen usein positiivisella tavalla: kun hyvää ruokaa ei osata odottaa, sen löytyminen tekee matkasta erityisen onnistuneen.

Vegaaniruoan vaatimaton taso ei tee matkasta huonoa, sillä vegaanimatkailijoiden odotukset ruoan suhteen ovat usein vähäiset. Matkustuskokemuksen tärkeimmät määrittäjät ovat matkan tarkoitus ja omat kiinnostuksen kohteet.

Kahdenlaisia vegaanimatkailijoita

Vegaanimatkailijat voidaan jaotella kahteen ryhmään: Kulinaristivegaanimatkailijoille ruoka ja ravintolat ovat usein matkan päätarkoitus, ja toisen ryhmän muodostavat ne, jotka matkustavat esimerkiksi luonnon tai kulttuurin vuoksi. Kulinaristivegaanimatkailijoiden odottavat ruoalta paljon, ja veganismi näyttääkin avaavan heille ovia uusiin kulinaristisiin kokemuksiin. Ne, jotka matkustavat muista syistä, eivät koe ruoan laadun merkitystä yhtä suurena.

Yhteistä kummallekin matkustajatyypille on, että vaikka ruokavalion uskotaan vaikuttavan matkustuskokemukseen, sitä ei nähdä esteenä matkakohteen kulttuuriin tutustumisessa.

Veganismin vaikutusta matkailuun on tutkittu HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun restonomiopintojen opinnäytetyössä. Tutkimuksen toimeksiantajana toimi Vegaaniliitto ry, joka edistää eettistä veganismia. Tarkoituksena oli selvittää veganismin vaikutuksia matkustuskokemukseen ja matkan suunnitteluun sekä kerätä tietoa vegaanitarjonnan riittävyydestä eri kohteissa.

Lisätiedot

Opiskelija Iiris Kansanen, 045 670 2873, iiris.kansanen@gmail.com
Opinnäytetyön ohjaaja Johanna Rajakangas-Tolsa, johanna.rajakangas-tolsa@haaga-helia.fi
Tutkimuksen toimeksiantaja Vegaaniliitto ry, Suvilahdenkatu 4, 00500 Helsinki, info@vegaaniliitto.fi

 

Jaa tuttavalle:

Tiedotteet Koulutus

Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailu käynnistyi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 12.12.2019

Haaga-Helian ja MMA:n järjestämään Suomen Paras Myyntiorganisaatio -kilpailuun voi osallistua 11.12.2019–30.1.2020.
Kilpailun tarkoitus on palvella yrityksen myynnin kehittämistä ja parantaa suomalaista myyntiosaamista laajemminkin. Jokainen osallistuva yritys saa ilmaisen vertailuraportin, jossa myynnin osa-alueita verrataan muihin yrityksiin.
Jo kymmenettä kertaa järjestettävässä kilpailussa a...

Yrittäjyys Markkinointi Koulutus Mainonta

Haaga-Helian Tallinnaan suunnittelema korkeakoulu ei toteudu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 21.11.2019

Haaga-Helian perustama virolainen säätiö haki loppuvuodesta 2018 toimilupaa Tallinnaan perustettavalle ammattikorkeakoululle, Nordic School of Hospitality & Innovation. Viron opetus- ja kulttuuriministeriö ei kuitenkaan myöntänyt korkeakoululle toimilupaa.Korkeakoulussa olisi täydessä laajuudessaan ollut noin 400 opiskelijaa ja se olisi tarjonnut bachelor-tasoisen tutkinnon hospitality-alalle. Ope...

Matkailu Koulutus

Haaga-Helialle Guinnessin maailmanennätys – 101 eri kansallisuuden edustajaa samaan aikaan saunassa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 14.11.2019

Haaga-Helian opiskelijat onnistuivat tekemään virallisen Guinnessin maailmanennätyksen Helsingissä torstaina 14.11.2019.Tavoitteena oli koota yli sadan eri kansallisuuden edustajat viettämään perinteikästä suomalaista saunakokemusta. Helsingissä Suomenlinnassa järjestetty Guinnessin ennätys onnistui hienosti, sillä saunassa oli samaan aikaan 101 kansallisuutta. Tapahtumassa oli paikalla Guinnessin...

Markkinointi Koulutus

Yhteyshenkilöt

Teemu Kokko
Teemu Kokko
rehtori, toimitusjohtaja
050 555 1131
grrzh.xbxxb@unntn-uryvn.sv
Ari Nevalainen
Ari Nevalainen
viestintäpäällikkö
040 4887 008
nev.arinynvara@unntn-uryvn.sv

© Koodiviidakko Oy 2017

Powered by ePressi & Sivuviidakko