
Tiedote
Tutkimus: Logistiikka luomun suoramyynnin esteenä
ti 5. kesäkuuta 2018 13.27.00
Kasvavan kysynnän vuoksi luomutuotanto lisääntyy, joten myös luomutuotteiden suoramyynnistä tulee entistä kannattavampaa. Tuottajien entistä paremmalla yhteistyöllä voitaisiin tuotteet toimittaa suoraan ravintoloille, jolloin toiminta on vieläkin taloudellisempaa ja ekologisempaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa tehdyn luomutuotteiden suoramyynnin kehittäminen ravintoloihin -tutkimuksen tuloksissa korostui alan eri toimijoiden yhteistyön puute.
Yhteistyötä voitaisiin lisätä esimerkiksi yhteisillä tapahtumilla, johon luomutuottajia sekä ravintoloiden henkilökuntaa kokoontuisi verkostoitumaan ja yhteiskehittämään toimintaansa. Logistiikka koettiin muutenkin esteeksi luomun suoramyynnille. Pienten toimijoiden yhteistyöllä voitaisiin koota useamman tuottajan tuotteet yhteen ja sieltä toimittaa ravintoloille, todettiin opinnäytetyössä.
Luomun etu menetetään, jos pieniä määriä tuotteita kuljetetaan pitkiä matkoja. Tästä aiheutuu myös kustannuksia, jotka vaikuttavat kannattavuuteen. Opinnäytetyössä tutkittiin luomutuotteiden suoramyynnin kehittämistä ravintoloihin. Tutkimuksessa selvitettiin Etelä-Suomen luomutuottajien mielipiteitä suoramyyntiin ja luomualan kehittämiseen. Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää myös tavanomaisen tuotannon suoramyynnin kehittämiseen.
Tutkimus toteutettiin keväällä 2018.
Lisätietoja
Jasmin Määttä, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, opiskelija, jasmin.maatta@hotmail.com puh. 0452323321
Saija Laitinen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, lehtori, saija.laitinen@haaga-helia.fi puh. 0503100633
Jaakko Nuutila, Luonnonvarakeskus, tutkija, jaakko.nuutila@luke.fi puh. 0456504970
Jaa tuttavalle:
Tiedotteet Ruoka ja elintarvikkeet
Vuoden Restonomi 2018 on Mikko Pölkki
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 28.01.2019
Vuoden Restonomi 2018, Roya International Dubain konsultti Mikko Pölkki, on järjestyksessään 18. Vuoden Restonomi. Arvonimi luovutettiin Mikko Pölkille Haagan restonomiopiskelijoiden yhdistyksen Pore ry:n juhlagaalassa lauantaina 26.1.2019.Vuoden Restonomi -palkinto on kunniamaininta Haaga-Heliasta valmistuneelle restonomille, joka on innovatiivisuudellaan ja esimerkillisyydellään viitoittanut tie...
Yhdessä tekoja – ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 19.11.2018
Matkailija syö useita kertoja päivässä ja ruoka on tutkitusti keskeinen elementti matkakokemuksessa. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, jopa elämykset saavat matkailijan hymyilemään, tekemään uusintaostoksia ja jakamaan kokemuksia sosiaalisessa mediassa. Ruokakokemuksen myötä matkailija tutustuu paikalliseen elämäntapaan, kulttuuriin ja perinteisiin, lähiruokaan ja luonnonantimiin. R...
Tutkimus: Logistiikka luomun suoramyynnin esteenä
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 05.06.2018
Kasvavan kysynnän vuoksi luomutuotanto lisääntyy, joten myös luomutuotteiden suoramyynnistä tulee entistä kannattavampaa. Tuottajien entistä paremmalla yhteistyöllä voitaisiin tuotteet toimittaa suoraan ravintoloille, jolloin toiminta on vieläkin taloudellisempaa ja ekologisempaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa tehdyn luomutuotteiden suoramyynnin kehittäminen ravintoloihin -tutkimuksen tuloksis...